• Güncelleme: 13:42:45 - 19 Ağustos 2023
  • Yayınlama: 18:11:09 - 18 Ağustos 2023

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK’ün ağabeyi ve iş ortağı İş İnsanı İsmail Aslan, 35 yıllık eşinin fiziksel ve cinsel şiddetin yanı sıra aldatıldığını ileri sürerek açtığı 20 milyon liralık tazminat davasının ardından, bu sefer de 9 yıldır yanında çalışan öz kızını işten kovmasıyla Türkiye gündemine oturdu.

Hürriyet ve Akşam gibi ulusal medya kuruluşları tarafından gündeme getirilen haberlerde Aslan Tekstil’in Sahibi İsmail Aslan’la ilgili ‘Babam bana mobbing uyguladı’ manşetleri atıldı ve annesinden yana taraf olduğu için öz kızı 32 yaşındaki Saime Aslan’ın hukuksuz bir şekilde işine son verdiği ileri sürüldü.

İŞTE O HABERLERİN DETAYLARI:

NE OLMUŞTU?

Hürriyet Gazetesi’nden Özge Eğrikar ve Akşam Gazetesi’nden Neslihan Keskin’in kaleminden yayınlanan ilk haberlerde, Denizli’nin tanınmış tekstil firmalarından birinin sahibi, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün ağabeyi ve aynı zamanda da iş ortağı İsmail Aslan’dan, kendisine fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet uygulayarak farklı kadınlarla aldattığını iddia eden 35 yıllık eşi Aysel Aslan tarafından boşanma davası açıldığı duyurulmuş,  maruz kaldığı şiddet nedeniyle bedensel ve ruhsal travmalar yaşadığını öne süren Aysel Aslan, eşinden 20 milyon tazminat ile 175 bin liralık nafaka ve 120 adet gayrimenkulüne tedbir konulmasını mahkemeden talep etmişti.

BU KONUYLA İLGİLİ İLK HABERLERİ OKUMAK İÇİN, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Denizlili Tekstil Patronu Eşine Şiddetin Ardından, Şimdi de Öz Kızına Mobbing İddiasıyla Gündemde…
Şifre Haber, rekor tazminatlı boşanma davasını ‘Türkiye bu davayı konuşuyor’ başlığıyla Denizli gündemine taşımıştı. (İlk haberi okumak için yukarıdaki görsele tıklayabilirsiniz…)

BABAM BANA MOBİNG UYGULADI, HUSUMET BESLEDİ…

Denizli’nin tanınmış iş insanlarından Aslan Tekstil’in Sahibi, Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün ağabeyi ve iş ortağı İsmail Aslan, son olarak kızını işten kovduğu iddiasıyla açılan davayla ilgili Türkiye gündemine düştü.

Denizlili ünlü tekstilci İsmail Aslan’ın kızı Saime Aslan’ın, aynı zamanda işvereni olan babasına açtığı ‘işe iade’ davasıyla ilgili haberde ise şöyle denildi:

Saime Aslan, babasıyla annesinin boşanma aşamasında olduğunu, bu nedenle babasının kendisine husumet beslediğini belirtti.

Türkiye’nin önde gelen tekstil kuruluşlarından Aslan Tekstil’in sahibi, Denizlili iş insanı İsmail Aslan’ın kendisini haksız ve hukuka aykırı şekilde işten kovduğunu iddia eden Endüstri Mühendisi kızı Saime Aslan ‘işe iade’ davası açtı.

https://www.sifrehaber.com/35-yillik-esi-cinsel-siddet-ve-aldatma-gerek/
Denizlili Tekstil Patronu Eşine Şiddetin Ardından, Şimdi de Öz Kızına Mobbing İddiasıyla Gündemde…

Babasının annesiyle olan boşanma davasındaki ağır ve üzücü olaylar sebebiyle husumet beslediğini ve işveren sıfatının kendisine yüklediği sorumluluğu unutarak iş akdini feshettiğini öne süren Saime Aslan dilekçesinde, büyük emek gösterdiği ve piyasada önemli bir yere sahip olduğu işine geri dönmek istediğini belirtti.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINDA ÖZ KIZINI İŞTEN ÇIKARDI…

Denizli İş Mahkemesi’ne açılan davaya göre Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu Saime Aslan, babası İsmail Aslan’a ait Türkiye’nin en önemli tekstil kuruluşlarından olan Aslan Tekstil’de yaklaşık 9 yıldır Satış ve Pazarlama görevini üstlendi.

Saime Aslan, babasına ait çalıştığı Aslan Tekstil’i özellikle yurt dışı ilişkileri, tanıtım ve pazarlama, ihracat ve fuar gibi alanlarda üst noktaya taşıdı.

İddiaya göre İsmail Aslan ile eşi Aysel Aslan arasında şiddetli geçimsizlik yaşanıyordu. İsmail Aslan’ın eşine uyguladığı şiddet sırasında Saime Aslan, annesini darbelerden kurtardı.

https://www.sifrehaber.com/35-yillik-esi-cinsel-siddet-ve-aldatma-gerek/
AKŞAM ve Hürriyet Gazetesi, Saime Aslan’ın kovulduğu gün işadamına eşinin boşanma davası açtığı haberini manşetlerine taşımıştı…

Müvekkilinin annesini şiddetten koruduğu için bir evlat ve işçi olarak babası tarafından defalarca mobbinge maruz kaldığını dava dilekçesinde anlatan Saime Aslan’ın avukatı Handan Bakbak, mahkemeye verdiği dilekçesinde şöyle dedi:

“Müvekkil, babası ile annesi arasında yaşanan tatsız olaylara rağmen büyük bir özveri ve yüksek performansla işine devam ederken, maaş ödemeleri eksik yatırılmaya başlandı, eski olan ve değiştirileceği vaat edilen iş yeri aracı değiştirilmedi ve katıldığı fuarlarda cebinden harcamalar yapıldı. İsmail Aslan, en sonunda hiçbir gerekçe göstermeden 2023 yılının İşçi Bayramı’nda öz kızı olan müvekkilimi işten çıkarmıştır.”

handan bakbak
Av. Handan Bakbak

EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇU DA İŞLENMİŞTİR…

Müvekkilinin başarıları nedeniyle tekstil piyasasında reddedilemeyecek teklifler aldığını dilekçesinde belirten avukat Handan Bakbak, İsmail Aslan’ın mağduriyet yaşayan müvekkilini işten attığı yetmezmiş gibi, bambaşka bir sektörde süt sağlayıcı, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile iştigal eden bir şirketin kurucusu yapıp bir yandan da ‘evrakta sahtecilik’ suçunu işlediğini, müvekkilinin rızası olmadığı halde başka bir yükümlülüğün ve ağır töhmetin içine sokulduğunu da belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Her şeye rağmen Müvekkilim, ele güne karşı her şeyden önce sadakat ve aile bağları nedeniyle başka firmalardan gelen teklifleri reddetmiştir. Camiada herkes onun ne denli başarılı ve çalışkan bir insan olduğu bilmektedir.

Ancak babasının boşanma olayındaki husumet duyguları sebebiyle müvekkil, gönülden bağlı olduğu ve öğrencilik yıllarından başlayarak bugüne kadar büyük emek verdiği işinden olmuştur.

BOSANMA KUPUR e1692402146769
Denizli’nin tanınmış iş insanlarından Aslan Tekstil’in Sahibi, Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün ağabeyi ve iş ortağı İsmail Aslan’la ilgili 35 yıllık eşi Aysel Aslan’ın açtığı boşanma davası henüz sonuçlanmadı…

Müvekkil, işine kaldığı yerden devam etmek istemektedir. Bu nedenle haksız ve usulsüz şekilde kovulduğu işine iadesi ile babasının işe başlatmaması halinde işe başlatmama tazminatına hükmedilmesini istiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir