• Güncelleme: 12:34:23 - 27 Ocak 2022
  • Yayınlama: 12:34:22 - 27 Ocak 2022

Mimarlar Odası Denizli Şubesi haftasonu yapılacak seçime hazırlanırken, seçimin iddialı ekiplerinden Doğru Çizgi Grubu bugün basın önüne çıktı.

Özlem Kabel öncülüğündeki Doğru Çizgi Grubu’nun yönetiminde yer alan isimler şöyle: Tuğba Tuğba Acar Panayır, Mehmet Öztürk, Kadir Onur Güzin, Gülperi Deniz Kıyak, Gülizar Ezgi Emik ve Ömer Çelikkol.

ESKİ BAŞKANLARDAN DOĞRU ÇİZGİ’YE TAM DESTEK…
Mimarlar Odası’nda düzenlenen basın toplantısına eski başkanlardan İbrahim Şenel, Süleyman Boz, Suat Bilgi, Faruk Boyacı, Ahmet Yoldaş’da katıldı.

TASARLANABİLİR BİR ŞEHİR VE HAYATIN MİMARI OLACAĞIZ…
Özlem Kabel şöyle konuştu; “Mimarlık; sadece bir meslek değil, kendimizi ve hayatı her gün yeniden keşfetme yolculuğudur. Mimarlar Odası ise bizim için bu yolculukta birlikte sorgulayarak ve keşfederek bulacağımız doğruların çatısıdır. Birlikte aynı çizgide ilerlediğimiz herkesle birden çok doğru altında buluşmak ve herkesin Mimarlar Odası olmak ise en büyük idealimiz. Kendimizi şeffaf, samimi ve kolektif olarak tanımlamamız bu sebeptendir. Doğayla bütünleştiğimiz, sürdürülebilir geleceğe entegre, herkesi kapsayan odamızı birlikte tasarlayacak, yaşanılabilir bir şehir ve hayatın mimarı olacağız.”

WhatsApp Image 2022 01 26 at 22.16.50
Doğru Çizgi Grubu Basınla Buluştu... 3

DOĞRU ÇİZGİ GEREKİYOR…
Daha sonra eski başkanlar söz aldı. Süleyman Boz şunları söyledi:
“Mimarlar Odası seçimleri kamuoyu tarafından da çok izlenir ve herkes bir umutla; ‘Kim kazanacak ne olacak?’ diye bekler. Arada bir Mimarlar Odası’nın çizgisi şaşıyor. Bizler de eski başkanlar olarak müdahale ediyoruz. Bunları bazen doğru çizgiye çekmek gerekiyor. Biz de seçmen olarak, bu dönemde Mimarlar Odası’nın son iki yıldır kaybolan istikametini doğru yola çekmek için müdahil olduk. Eski başkanlar olarak hepimiz buradayız. Özlem Kabel ve onun ekibine destek oluyoruz, çok çok başarılar diliyoruz” diye konuştu.

MİMARLAR ODASI’NIN GÜCÜ CANLANACAK…
İbrahim Şenel’de şunları söyledi: “Mimarlar Odası düzenlediği yarışmalar, sempozyumlar, kentle ilgili vermiş olduğu bütün mücadeleler her zaman Denizli’nin odağında yer almıştır. Mimar olsun veya olmasın birçok Denizlili Mimarlar Odası’nın bu mücadelesini tanır, bilir. Bu seçimlerde de sanıyorum bu mücadeleyi yeniden ayağa kaldırmak adına verilecek bir yarış gerçekleşecek. Bu anlamda Mimarlar Odası’nın bu gücünün hatırlanması oldukça etkili olacaktır. Tabi şunu hatırlatmak lazım; 4 ayrı listemiz var. Mimarlar Odası’nda göreve talip olmak başlı başına bir fedakarlıktır. Bunu daha önce bu görevleri yapan ben ve pek çok arkadaşım çok rahatlıkla söyleyebilir. Mimarlar Odası’nda yönetici olmak hele ki başkan olmak; önceliğinizin bu olması anlamına gelir”

MİMARLAR ODASI’NIN GÖREVİ KAMUOYUNU UYARMAKTIR…
Ahmet Yoldaş da şöyle konuştu: “Odaların iki temel görevi vardır. Birisi üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, diğeri de içinde yaşadığı kentle ilgili o kentin sorunlarıyla, temizliğiyle, düzeniyle, kentleşmeyle ilgili görüşlerini açıklamak kamuoyunu bu konuda uyarmak. Bu oda da bu görevi yıllardır yapıyor. Bunun çok somut örnekleri var. Bu konuda gerçekten Denizli Şubesi özel bir yer tutuyor. Bu odanın yöneticiliğine talip olma konusu da gerçekten çok önemli, bu sene yine şanslı bir yılımızdayız. Birden fazla ekip böyle bir göreve talip oldu. Bu bizim için çok sevindirici. Ben arkadaşların bu konularda çok ciddi ve güzel çalışmalar yapacağını düşünüyorum. “

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir