• Güncelleme: 13:48:22 - 22 Şubat 2022
  • Yayınlama: 13:34:54 - 22 Şubat 2022

Mimarlar Odası, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Taş Atölyelerin Kent Müzesine dönüşüm sürecini sevinçle karşılamakla birlikte, her aşamasının Denizli halkı ile düzenli olarak paylaşılmasını talep etti…

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu,

şu konulara dikkat çekildi:

📌Denizli halkı, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile birlikte beş yıldan fazla bir süre, hep birlikte sürdürdüğümüz uzun soluklu mücadele sonucunda Taş Atölye binalarının korunması sağlanmış ve bu haliyle müze binası olarak kullanılmasının yolu açılmıştır.

📌Taş Atölye binalarının korunarak Kent Müzesi olması, Denizli kenti için büyük bir kazanımdır.

📌Denizli kenti için yapabileceğimiz en doğru adım, gelecek kuşaklara olan borcumuzu ödemek, kent kimliğini güçlendirmek, kentin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara destek olmaktır.

WhatsApp Image 2022 02 21 at 13.05.18
Dönüşüm Süreci Denizli Halkı ile Paylaşılmalı… 11

📌Denizli Kent Müzesi bizim geçmişten geleceğe aynamızdır. Kent müzesi senaryosunu doğru kurgulamalı ve bunu hangi eserlerle yapacağımızı çok iyi belirlemeliyiz.

📌Denizli Kent Müzesi’nde sergilenecek koleksiyonlar, eserler ve envanter çalışmaları ile ilgili halkın, kurumların ve kamuoyunun desteğini almalıyız.

📌Denizli Kent Müzesi’ni bulunduğu aks (Bayramyeri, Kaleiçi, Haller bölgesi), Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması ile otopark olarak kullanılan alana yüklenilecek işlev, kaymakamlık binasının kullanımını bir bütün olarak değerlendiren yarışma projesini tekrar konuşmaya başlamalı ve kent meydanı bütünlüğü içinde değerlendirmeliyiz.

📌Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölye binasının kent müzesine dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlanması kentimiz için gurur vericidir.

📌Tüm kentlinin ortak mekânı için atılan bu adımda, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin proje yapım sürecinden başlayarak, Denizli halkını bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirmesini ivedilikle bekliyor, odamızın sürecin doğru kurgulanacak her aşamasında gerekli desteği vereceğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir