• Güncelleme: 11:27:16 - 10 Şubat 2022
  • Yayınlama: 11:08:56 - 10 Şubat 2022

1960’lı yıllardan itibaren Türk tiyatrosunun bir mihenk taşı haline gelmiş, bünyesinde Yaman Okay, Rutkay Aziz, Salih Kalyon, Savaş Dinçel, Altan Erkekli’nin de yeraldığı yüzlerce oyuncu, yönetmen, yazar, sahne müzikçisi, tasarımcısı ve teknisyeni yetiştirmiş Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) yıllar sonra tekrardan Denizlili tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu yıldan bu yana öncelikli amacı ilerici, modern ve yenilikçi bir tiyatronun oluşumunu ve gelişimini sağlamak olan Ankara Sanat Tiyatrosu, repertuarında daha çok çağdaş dünya klasiklerine yer vermiştir.

WhatsApp Image 2022 02 10 at 10.28.19 1

Yine bu akımdan olan Nobel Edebiyat Ödüllü “Tiyatro Karikatürcüsü” Dario Fo’nun en bilinen eserlerinden “Bie Anarşist’in Kaza Sonucu Ölümü” oyunuyla turneye çıkan AST, yıllar sonra Zeytindalı Yapım’ın katkılarıyla şehrimizede uğrayacak.

Yönetmenliğini Hakan Güven’in yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda, “Güldür Güldür” olmak üzere televizyon yapımlarından yakından tanıdığımız Mahir İpek ile birlikte Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz bulunuyor.

12 Şubat Cumartesi akşamı Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunun biletleri Analog Plak & Kahve Evi (Çamlık), Bezm-i Keyf (Adalet), İki Çay (Çınar), La Riva Cafe (Yenişehir), Biletinial ve Biletix’den temin edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir