• Güncelleme: 18:26:21 - 18 Kasım 2020
  • Yayınlama: 18:26:21 - 18 Kasım 2020

Şifre Haber tarafından Denizli gündemine taşınan ‘Yapı Denetim Skandalı’ soruşturmasında, denetim firması sahibi ve yanında çalışan bir mimar ile bir mühendis tutuklandı.

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘şifre çalma ve sahte imza yoluyla’ vurgun yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu S. Yapı Denetim firmasına operasyon gerçekleştirildi. Salı günü gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklanırken 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli Merkezefendi Belediyesi yöneticilerinin 6 Ağustos’ta ortaya çıkan şifreli vurgun ile ilgili suç duyurusunda bulunması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek, S. Yapı Denetim firmasına operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 8 yapı denetim çalışanı gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkan 8 zanlıdan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekran Alintisi 3

PERSONEL ŞİFRELERİNİ KULLANMIŞLARDI…

Belediye personelinin şifrelerinin belediye bilgisayarları dışında kullanıldığının fark edilmesi üzerine harekete geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın talimatıyla suç duyurusunda bulunulmuş, belediyenin imar işlerinden sorumlu olan Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan ise olayın ortaya çıkmasını sağlayan personelle birlikte, savcılığa başvurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...