• Güncelleme: 15:59:21 - 23 Mart 2020
  • Yayınlama: 15:59:21 - 23 Mart 2020

SEVAL UYSAL/ŞİFRE HABER- Denizlili tekstilci, fırsatçıların suratına adeta tokat atarcasına, ürettiği maskeleri stoklamak yerine, bedava dağıtıyor.

Bir dönem DETGİS Başkanlığı da yapan İsa Dal, Evteks markasıyla günde 5 bin adet maske üretiyor. Her gün bu üretimin 1000-1500 adedini ihtiyacı olan kamu hastaneleri ve doktorlara ücretsiz dağıtıyor.

Bugüne kadar 8 bin adet maskeyi bedava veren ve zaman zaman bizzat kendi elleriyle teslim eden iş adamı Dal, Sağlık Müdürü Berna Öztürk’e de dağıtılmasıyla amacıyla 1000 adet maske gönderdi.

evteks tarafindan uretilen antibakteriyel eoc marka eldiven ve maske
FIRSATÇILAR, UTANMAZSANIZ BU HABERİ OKUYUN! 4

Genç iş adamının kendi ürettiği yıkanabilir kumaştan yapılan maskeler PAÜ hastanelerinde doktorlar tarafından test ediliyor. Geçtiğimiz aylarda yurtdışında iki önemli merkezde testi geçen kumaş anti-bakteriyel özelliğe sahip, Dal’a TOBB girişimci ödülünü kazandırmıştı.

SEFERBERLİK ŞART…

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda seferberlik duygusuyla çalışmak gerektiğini belirten Dal, “Bugünkü şartlarda hepimize düşen görevler var. Bana düşen bu, elimden geleni yapıyorum. 40 çalışanımız var; bu şartlarda bu kadar üretim yapabiliyoruz. Ürettiğimiz maskeleri her gün geliştiriyoruz, yeni fonksiyonlar ekliyoruz. Son 6 yıl içinde geliştirdiğimiz önemli bir yenilik vardı. Bu yenilik ile 3 önemli ve büyük ödül sahibi olmuştuk. Bu kumaş hem anti-bakteriyel ve anti-fungal özelliğinin yanı sıra, nötron tutma kapasitesi de sahip. Bazı bilimsel araştırmalardan aldığımız bilgiler ile de, aynı zamanda anti-viral. Yeni yeni özellikleri de test aşamasında daha da iyi olacak. Bu şartlarda para kazanmak değil, ülkemize faydalı olmamız önemli. Her gün bin, bin beş yüz adet ihtiyacı olan kamu hastanelerine ve doktorlara ücretsiz ulaştırıyoruz. Hatta bizzat ben dağıtım yapıyorum. Her şey para değil, daha fazlasını hep birlikte yapmalıyız”

evteks
FIRSATÇILAR, UTANMAZSANIZ BU HABERİ OKUYUN! 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...