• Güncelleme: 13:53:30 - 28 Şubat 2024
  • Yayınlama: 12:49:14 - 28 Şubat 2024

Güney Ege sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Oktay Mersin,  gerçekleştirdikleri toplantılarda yerel basının ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu yerinde tespit ettiklerini belirtti.

 “Zamana kaybedilmeden acil destek tedbirleri devreye sokulmalıdır”diyen GESİFED Başkanı Oktay Mersin, konuyla ilgili şu basın açıklamasını yaptı:

GESİFED olarak bölge derneklerimizle beraber Aydın, Muğla ve Denizli’de gerçekleştirdiğimiz basın toplantılarında federasyonumuzun faaliyetlerini, iş dünyasının sorunlarını, görüşlerini anlatırken değerli basın mensuplarının da kendi sektörlerini ve sorunlarını anlatmalarını rica ettik.

Toplumun nabzını tutan ve kamuoyunu bilgilendirme gibi kutsal görevi yürüten basınımızın sorunlarını iş dünyası olarak dile getirmeye karar verdik.

Toplumun nabzını tutan ve kamuoyunu bilgilendirme gibi kutsal görevi yürüten basınımızın sorunlarını iş dünyası olarak dile getirmeye karar verdik.
OKTAY MERSİN/GESİFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 Son yıllarda özellikle Anadolu basını zor bir süreçten geçmektedir. Hatırlatmak gerekir ki, yerel basın kendi şehrinde önemli bir görev üstlenmektedir.

Ulusal basında Anadolu kentlerinin haberleri % 5 civarında yer bulmaktadır. Bir şehirde yaşayanlar olan bitenden yerel basın aracılığıyla haberdar olmaktadır. Bu, demokratik toplumlar için önemli bir hak kullanımıdır ve yerel basın bir şehrin kılcal damarlarıdır diyebiliriz.

Yerel basının gücünü kaybetmesi sosyal yaşam için de önemli bir eksiklik oluşturacaktır. Her geçen gün artan maliyetlerle baş etmeye çalışan basın mensupları yüksek uydu kiraları, artan kağıt ve baskı maliyetleri, reklam gelirlerindeki ve aboneliklerdeki düşüşler nedeniyle zor zamanlardan geçmektedir. İş insanlarımız reklam ve abonelik konularında özellikle yerel basına destek olmalıdır.

Kamuoyunda ‘ Dezenformasyon Yasası‘ olarak bilinen 7418 sayılı Basın Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 18 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve yoğun tartışmalara neden olmuştur.

Toplumun nabzını tutan ve kamuoyunu bilgilendirme gibi kutsal görevi yürüten basınımızın sorunlarını iş dünyası olarak dile getirmeye karar verdik.
GESİFED Başkanı Mersin: Yerel Basın Çok Zor Durumda, Acil destek Verilmelidir… 4

Bir kesim, düzenlemeyi sansür olarak değerlendirirken bir kesim de kamu düzeninin sağlanması ve bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması yükümlülüğü çerçevesinde zorunlu bir değişiklik olduğu konusunda görüş bildirmiştir.

Esas olan şudur ki gerçek gazeteciler ayrılmalı, kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirirken ifade özgürlüklerinin önüne geçilmemelidir. Basın mensuplarının toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getirirken cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Metin Akman

      Konu doğru, konu hassas. Konu bugün konuşulur , yarın unutulur. Niyet hayır akıbet hayır olması için yarın unutulmadan bugün den yerel basın temsilcilerini çağırıp gereği yspılsın.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir