• Güncelleme: 02:41:05 - 4 Temmuz 2021
  • Yayınlama: 02:41:05 - 4 Temmuz 2021

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, pandeminin yaralarının sarıldığı bu günlerde, yapılan elektrik ve doğal gaz zamları iş dünyasında hayal kırıklığı yarattığını belirtti ve işletmelerin en önemli giderlerinden ikisi olan elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, rekabet piyasasında sanayicinin rekabet gücünü büyük ölçüde kıracağını ileri sürdü.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan GESİFED Başkanı Mersin, yapılan zamlarla ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi:

Zaten çeşitli sıkıntılarla boğuşan reel sektör su an için bunu kaldıracak durumda değildir. Yüksek faiz-kur-enflasyon sarmalı ile mücadele eden sanayiciler, pandeminin etkisini en fazla hisseden sektörlerden biri olan turizmciler, bir yandan kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yapılan bu zamlardan olumsuz etkilenecektir. 

Ayrıca yalnız sanayici, turizmci, çiftçi olarak değil tezgahlarını yeni açabilen esnaf ve konut abonelerini de hayal kırıklığına uğratmıştır.

Sonuç olarak bizi her bakımdan zora sokacağı ve bilhassa ihracatta rekabette güçsüz bırakacağı net belli olan, sonucunda da cari açığı daha da artıracak olan bu uygulamanın, zamların geri çekilmesini beklemekteyiz. GESİFED olarak sürecin takipçisi olacağız.  Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir