• Güncelleme: 16:43:00 - 10 Eylül 2021
  • Yayınlama: 16:43:00 - 10 Eylül 2021

DMECLIS UeYELERIenizli’nin merkez ilçesi olan, Pamukkale Belediyesi’nin AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi ve Denizli Karadenizliler Derneği Başkanı Birol Konak, oğlu Burak Konak’a, Denizli’nin Bozkurt İlçesi sınırlarında yer alan, kendilerine ait dinlenme tesisleri içerisinde gerçekleşen saldırı sonrası, şikayetçi olunmasına rağmen saldırganların ifadeleri bile alınmadan gönderilmelerine sosyal medya adresinden sert tepki gösterdi ve “Biz hesabımızı keseceğiz elhamdülillah; asıl hesabı kesmeyen devlet utansın” diyerek, yaşatılan haksızlığa karşı adeta isyan etti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Türk Metal Sendikası üyesi işçi ve aileleri taşıyan 12 otobüs, önceki gün saat 02.30 sıralarında, mola vermek için Bozkurt Mahallesi'ndeki ünlü şarkıcı Volkan Konak'ın kuzeni olan Birol Konak'ın sahibi olduğu dinleme tesisine girerek mola vermiş, otobüsten inen İşçilerden biri tesis bahçesindeki mazgala ayağı sıkışınca hafif yaralanmış, bu duruma sinirlenen bir grup, iddiaya göre, dinleme tesis sahibi Birol Konak'ın oğlu Burak Konak'a hakaret edip, saldırmış, oğlunun dövüldüğünü gören Birol Konak ve tesis çalışanları kavgayı ayırmak isterken,  kalabalık, oğul Burak Konak’ı  yere yatırıp, adeta linç edercesine tekmeleyip, yumruklarken, kavgayı ayırmaya çalışan Birol Konak ve oğlu Burak Konak, çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

SALDIRI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

 

TEPKİSİNİ, SOSYAL MEDYADAN DİLE GETİRDİ…

Olayı ve olay sonrası yaşananlara sosyal medya adresinden tepki gösteren ve özellikle de şikayetçi olunmasına rağmen saldırganların ifadelerini bile almaya gerek görmeden yollarına devam etmesine izin verilmesine adeta isyan Tesis sahibi ve Ak Parti Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi Baba Birol konak paylaşımında, isyanını şu cümlelerle dile getirdi:

DEVLET UTANSIN21

“Bu geçe saat 02:42 sıralarında tesisinizde mola veren metal iş sendikasına bağlı yaklaşık 600 kişilik Arçelik çalışanı tarafından oğlum ben ve çalışanlarıma karşı şerefsizce bir saldırılar olmuştur. Allah’a şükür bunun bizde bir yarası olmaz. Çünkü biz hesabını sormayı biliriz.

ÜZÜNTÜ VERİCİ OLANI;

Bizzat şikayetçi olmama rağmen ve yayınladığım bu ve diğer görüntülerde oğluma açıkça bir komplonun kurulduğu belli ikin  şikayetçi olduğumuz  yüzlerce insanlardan hiç bir ifade alınmadan sadece 3-5 kişinin kimlik tespiti yapılarak kişilerin yollarına gitmelerine izin verilmesi hanki hukuk ve yasayla açıklanabilir.

Biz hesabımızı keseceğiz elhamdulillah

Asıl hesapı kesmeyen devlet utansın”

Not: Birol Konak’ın paylaşım metni, imla düzeltmeleri yapılmadan aynen kullanılmıştır…

 

TAM ANLAMIYLA BİR LİNÇ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Kendisiyle telefonla konuştuğumuz Baba Birol Konak, adeta onlarca insan tarafından linç girişiminde bulunulduğunu belirterek “Ortada bizim bir suçumuz yok. Gruptaki bir arkadaş ayağını mazgala sıkıştırmış ve hafif bir şekilde yaralanmış. Durum oğluma iletilince, gerek oğlum gerek çalışanlarımız tarafından pansumanı yapılmış. Buna rağmen küfürler savurarak oğluma ve bize saldırdılar. Adeta bir linç ortamı yaşadık” diyerek şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2021 09 10 at 15.05.12
BİROL KONAK VE OĞLU BURAK KONAK

“ Sendika yetkilileri daha önce bizi arayarak, grup indirimi istemişti. Her yıl da gelirler ve biz ağırlarız. Yine hazırlığımızı yaptık ve hizmetimizi verdik. Mola verdikleri sırada bir kişinin ayağının mazgala sıkışması sonucu tartışma çıktı. Çok sayıda sendika üyesi işçi tekme ve yumruklarla önce oğluma, biz müdahale edince de bize saldırdılar. Durumu hem polise hem de jandarmaya bildirdik. Şikayetçi olduk. Bozkurt polisi tesise geldi, ben de otobüslerin peşinden giderek, Dazkırı jandarmasına durumu ilettim. Dazkırı jandarması otobüsleri durdurdu. Bana da siz tesise gidin, denildi. Ben saldırganların tespit edilip, gerekli yasal işlemlerin yapılmasını beklerken sadece birkaçının kimlik bilgilerini alıp, ifadelerine bile başvurmadan gönderildiklerini öğrendim.”

 

HANGİ HUKUK VE YASADA VAR?

Sosyal medyadaki tepkisinin arkasında olduğunu, bazı çevrelerin paylaşımı sildirmek için ricada bulunmasına rağmen buna haklı olduğu bir konuda tepki gösterdiğini ve lafının arkasında durmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Baba Konak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bikavga 1003r babanın gözleri önünde, oğlunun linç edilmesinin ne demek olduğunu lafla anlatmam mümkün değil. Suçumuz günahımız yok. Yasalar herkes için var. Bir olay yaşanmış ve mağdur olan bizler şikayetçi olmuşuz. Biz 600 kişiyi alıkoyun demedik ki… Saldırganların hepsi videolarda görülüyor. Suçluları al ve kanun ne emrediyorsa yap. Ama yapılan şey, 3-4 kişinin kimlik bilgisini alıp, ‘buyurun gidebilirsiniz’ demek oldu… Darp raporu almış insanlar, yaralanan insanlar var. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor ifade almak için. Bana birileri, şikayetçi olunmasına rağmen, en ufak bir ifade alma işlemi yapılmadan suçluların elini kolunu sallayarak nasıl gönderildiğini anlatsın. Böyle bir tuhaf uygulama ve tasarruf hakkı hangi kanunda var. Bu işin peşini bırakmayacağım ve sonuna kadar gideceğim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir