• Güncelleme: 18:43:42 - 7 Aralık 2020
  • Yayınlama: 18:43:42 - 7 Aralık 2020

Vali Ali Fuat Atik’in katıldığı törenle, 22 adet yüksek akımlı oksijen cihazı (high flow), tüm hayırseverleri temsilen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan tarafından kamu hastaneleri ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde kullanılmak üzere bağışlandı.

Denizli, koronavirüs ile mücadelede bir kez daha kenetlendi ve farkını ortaya koydu. Denizli sevdalısı hayırseverler koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılacak ve yurt dışından getirtilen 22 adet yüksek akımlı oksijen cihazını (high flow) kamu hastaneleri ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde kullanılmak üzere bağışladı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Ali Fuat Atik, Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, hayırseverleri temsilen Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk katıldı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, koronavirüs tedavisinde kullanılacak cihazların Denizli’ye hayırlı olmasını dileyerek; “ Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de sağlık çalışanlarımız koronavirüs ile amansız bir mücadele içinde çalışmalarını sürdürüyor. Denizlililer de her zaman farkını ortaya koyarak iyi günde olduğu gibi zor zamanlarda da birbiriyle kenetlenmeyi başarmıştır. Devlet millet el ele vererek sağlık camiamızın ihtiyaçları karşılanmış, devletimizin ilimizdeki şifa eli daha da güçlenmiştir. Denizli’deki kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, odalarımız özellikle personel ve araç vererek filyasyon ekiplerini desteklediler ve halen de odalarımızla birlikte hayırseverlerimiz Denizli’ye olan desteklerini devam ettiriyor. Bu bağlamda hayırseverlerimiz koronavirüs hastalarına nefes olacak 22 adet yüksek akımlı oksijen cihazını da bağışlayarak sağlık ordumuzun hizmetine sundu. Hastalarımız ve sağlık camiamız adına tüm bağışçılara teşekkür ediyorum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da 22 cihazın ilimize kazandırılmasında vesile olan tüm hayırseverlere, bugüne kadar üniversitemize çeşitli vesilelerle bağışta bulunan Denizli Sanayi Odasına, Osman Aydınlı’ya  (Gama Tekstil) Hasan Kapaoğlu’na (Aslı Tekstil), Kardemir Haddecilik’e, Gökhan Tekstil’e, Hayriye Kocaer’e, Radyal Medikal’e, Altınbaşak Tekstil’e, Motif Fabric Tekstil’e, ABN Pazarlama Konfeksiyon’a teşekkürlerini iletti.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da pandemi dönemini atlatmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek; “Hiç beklemediğimiz bir salgınla karşı karşıya kaldığımız ve sıkıntılara rağmen kenetlenerek, el birliğiyle yol aldığımız bir dönemden geçiyoruz.

WhatsApp Image 2020 12 07 at 15.33.29
HAYIRSEVERLER, KORONA BELASINA KARŞI BAĞIŞ YARIŞINA GİRDİLER... 3

Bu düşünceyle koronavirüs ile en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımıza üyelerimizin ve iş dünyamızın gayret ve bağışlarıyla 22 adet oksijen cihazının bağışını gerçekleştirdik. İnşallah koronavirüs salgınından ülke olarak bir an önce kurtuluruz. Bağışta bulunan son Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye (Turkuaz Tekstil), Ak Parti Denizli Milletvekilimiz Sayın Nilgün Ök’e, DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu’na, Denizli Ticaret Borsası Yön. Kur. Başkanı İbrahim Tefenlili’ye, DOSB adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uslu’ya,  Mustafa Küçüker’e (Küçüker Tekstil),Yakup Öğütcen’e (Öğütcen Otomotiv), Öztürk Taştan’a (Özata Gıda), Veli Cengiz’e (Cengizhan Lojistik), Mustafa Sert’e (Sertel İnşaat), Adem Kökçü’ye (Nakliyat), Cüneyt Demirkan’a (Demsan Tekstil), Selahattin Çınar’a (Özçınar Elektrik), (Merhum )Nevzat Özel’e (Nesa Tekstil), İbrahim Uzunoğlu’na(Egem Tekstil), Birtan Şahan’a,  Halil Pekdemir’e, Mustafa Tuğrul’a, Osman Uğurlu’ya ve Seyfi Başer’e teşekkür ediyorum” dedi. 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk koronavirüs ile mücadelede canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına ve bu mücadelenin yürütülmesinde yaptıkları bağışlarla her zaman destek olan Denizli sevdalısı hayırseverlere şükranlarını sunarak; “Hastalarımıza nefes olacak önemli bir adım atarak ilimize 22 adet yüksek akım oksijen cihazının kazandırılmasında büyük destekleri olan son Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, Ak Parti Denizli Milletvekilimiz Sayın Nilgün Ök’e Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’a, sağlık camiamız adına çok teşekkür ediyorum. Tüm bağışçılarımıza koronavirüs ile mücadelemizde gücümüze güç kattıkları için müteşekkiriz. Bu sürecin her aşamasında bizlerin yanında olan sağlık çalışanlarımızı yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’e, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekilimiz Sayın Cahit Özkan’a yine Milletvekillerimiz Sayın Şahin Tin, Sayın Ahmet Yıldız ve Sayın Nilgün Ök’e teşekkür ediyorum. Bu vesileyle önlemlerini alarak tedbirlere uyan, maske, mesafe ve temizlik kurallarını yerine getiren, salgının yayılımını durdurmak için duyarlılık gösteren, kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza da hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Hastalarımıza devletimizin şifa elini uzatan, umut veren, ufuk çizen, şefkatle muamele eden, gece gündüz demeden, fedakârca ve özveriyle çalışan özellikle koronavirüs salgınına karşı mücadelede canı pahasına en ön safta yer alan Denizli’deki sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...