• Güncelleme: 17:52:22 - 24 Ocak 2021
  • Yayınlama: 17:52:22 - 24 Ocak 2021

Denizli Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda da komisyon başkanlığı görevini yürüten Mimar Cihan Saraçoğlu’nun başında bulunduğu V Design Mimarlık Firması’nın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesine göre, yasak olduğu halde belediye ile ortak proje yürütmesi dikkat çekti.

CHP’NİN MECLİS ÜYESİ…

belediye uye listesichp

Mimar Cihan Saraçoğlu’nun, son yerel seçimlerde CHP’nin listesinden Denizli Merkezefendi Belediye Meclisi’ne girdiği ve halen daha da bu görevini aktif olarak sürdürdüğü ve etkin görevlerde bulduğu belirtiliyor.

HEM KOMİSYONDA HEM DE KOMİSYON BAŞKANI…

Mimar Cihan Saraçoğlu’nun, Merkezefendi Belediye Meclisi’nin son yapılan görev dağılımına göre ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi olduğu, bunun yanı sıra da aynı komisyonun başkanı olarak görevini sürdürdüğü bildirildi.

4 MESLEKTAŞIYLA BİRLİKTE FİRMA KURDU…

v design ekip

Mimar Cihan Saraçoğlu’nun, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, kendisi gibi mimar olan 4 arkadaşıyla birlikte V Design adında bir firma, yine kendisine ait olan Hera Mimarlık Şirketi’nin de sahibi olarak faaliyetlerini sürdürdüğü, proje faaliyetlerini de hem sosyal medya adreslerinden hem de firma internet sitesinden kamuoyu ile paylaştığı görülüyor.

V DESIGN, BELEDİYE PROJESİ Mİ YAPTI?

WhatsApp Image 2021 01 21 at 20.24.27 1

V Design Mimarlık Firması’nın sitesine ve diğer sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında, Cihan Saraçoğlu’nun ekibiyle birlikte Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin, bir süre önce başlattığı Merkezefendi Belediyesi Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’ni hayata geçirdikleri projeler içerisinde göstermesi, çeşitli çevreler tarafından tepkiyle karşılandı.

İŞ YAPAMAZ…

komisyon secimi

Konuyu Şifre Haber’e ileten haber kaynaklarımız, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesi’ne göre, bir meclis üyesinin, aynı zamanda da İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı’nın aynı belediye ile iş yapmasının hem yasal hem de mesleki etik açısından uygun olmadığını ileri sürdüler.

YASA ÇOK AÇIK: YASAK…

İleri sürülen iddialar üzerine, bahsi geçen 5393 Sayılı Belediye Kanun’nun ilgili maddesine baktığımızda, sadece görev yaptığı süre içerisinde değil, görev süresi bittikten sonra, 1 yıl içinde bile hiçbir belediye meclis üyesinin belediye ile ‘doğrudan doğruya veya dolaylı olarak’ iş yapmasının kesin olarak yasaklandığı görülüyor.

İŞTE O KANUN VE O MADDE…

KANUN2
HAYIRLI İŞLER; AMA YASAK DEĞİL Mİ? 8

———————————————

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Sayın Başkan Şeniz Doğan,

Biz, çok iyi biliyoruz ki; Şifre Haber’in yazdığı ve her satırı belgelere dayanan haberlere, (direk muhatabına) cevap vermek yerine, ‘her ay bütçe ayırdığınız, bazı (hepsi değil) ‘gazeteci kılıklı’ arkadaşları çağırıp, bizlerin yaptığı haberleri itibarsızlaştırma çabası içerisine girerek, kamuoyuna karşı olan sorumluluğunuzu bertaraf ettiğinizi düşünebilirsiniz. Bunda da ne kadar başarılı olup olmadığınız, açıkçası bizleri çok ilgilendirmemektedir…

Biz geçmişte olduğu gibi, bugün de habere değer gördüğümüz tüm konularla ilgili hesap vermeye ve sormaya devam edeceğiz…

70395585 10157538756786950 558432094502518784 o
ŞENİZ DOĞAN/CİHAN SARAÇOĞLU

Bu haberde de görüldüğü gibi, sizin partinizin meclis üyesi ve aynı zamanda da İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı’nız Mimar Cihan Saraçoğlu ile firmasının, iddia edildiği ve kendi internet portalında da belirtildiği gibi…

  • Kamuoyuna da ilan ettiğiniz Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’ndeki bağlantısı nedir?
  • Eğer, iddialarda yer aldığı şekliyle bir bağlantısı varsa, şimdiye kadar bu konuya neden müdahale etmediniz?
  • Yoksa, bu projeyi sahiplenmelerine neden izin verdiniz?
  • Bu haberle birlikte, gerekeni yapmayı ve kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?
  • Ayrıca yine iddialar içerisinde yer alan, ama bizim şimdilik (araştırma aşamasında olduğumuz için) haber metni içerisine koymaya gerek görmediğimiz, Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’ni üstlenen İş adamı Osman Aydınlı’ya ait arsalarla ilgili, proje öncesinde ve protokol aşamasında veya sonrasında, 18. Madde uygulaması konusunda bir çalışmanız oldu mu?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...