• Güncelleme: 01:07:00 - 16 Ekim 2021
  • Yayınlama: 01:07:00 - 16 Ekim 2021

Türkiye AKP’li belediyelerin şehirleri kuşatan kötü heykellerini konuşurken, CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesi’nde yaptırdığı ve Sağlık Parkı’na yerleştirdiği heykeller görenleri şok etti.Parkı Akça İnşaat Şirketi, içindeki heykelleri Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan ustalar yapmış. Sanatsal kaygı taşımayan oldukça kötü yapılmış bu nesnelerin fotografları sosyal medyayı adeta salladı. Şehrin tartışma platformu Denizli Düşünce Kulubü’nde yayınlanan fotoğrafların altına ” AKP'li belediyelerin yaptırdığı heykelleri beğenmeyenler, CHP'li beledediyenin yaptırdığı bu heykeller hakkında  ne düşünüyor acaba” şeklinde yorumlar yağdı.HEYYKELLLER

Aralarında heykeltraş, ressam, sanat tarihçilerinin de bulunduğu yorumcular, sağlıkçıları simgeleyen bu heykellerin sağlıkçılara hakaret sayılacağını söylediler. Haber sosyal medyada tartışılırken, Belediyeden gelen açıklama özrü kabahatinden büyük dedirtti. Açıklamaya göre; Parkı Akça İnşaat Şirketi, içindeki heykelleri Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan ustalar yapmış.WhatsApp Image 2021 10 15 at 16.09.27

TEMATİK PARK: SAĞLIK PARK…

Merkezefendi Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesi- Gülistan Caddesi üzerinde yaptırdığı parkın büyüklüğü 9.5 dönüm. İçinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, jimnastik aletleri ve kafeteryası var. Bu parkı diğerlerinden ayıran özellik tematik olması, Sağlık Parkı adı verilen parkın açılışı için gün sayılmaya başlandı. 12 Ekim’de Belediye Başkanı Şeniz Doğan parkta muhtarlarla birlikte inceleme yaptıktan sonra “heykellerin” yanında fotoğraf çektirdi. Belediye tarafından haber ve fotoğraflar basına servislenerek şöyle dendi:

“Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yapımı tamamlanan ve kısa zaman içinde açılışının gerçekleştirileceği Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi üzerinde bulunan Sağlık Parkı’nda, muhtarlarla birlikte incelemelerde bulundu. 9600 metrekarelik alandan oluşan parkın içerisinde oyun alanları, 348 metrelik yürüyüş ve koşu yolu, jimnastik ve fitness aletleri ve kafeterya yer alıyor.  ‘Sağlık’ temalı metal heykellerin bulunduğu tematik parkta, ayrıca ıtırlı bitkiler bahçesi, şifalı bitki ve ağaç düzenlemesi yapıldı.”

Haber medya kuruluşlarında belediyeden geldiği haliyle girdi, ama sosyal medyanın radarına takıldı. Facebook’ta şehrin tartışma platformu olan Denizli Düşünce Kulübü’nün kurucusu gazeteci Seval Uysal “Bunlara heykel derseniz sanata hakaret etmiş olursunuz” başlığı altında fotoğrafları yayınladı ve konuyu tartışmaya açtı.

WhatsApp Image 2021 10 15 at 16.09.19

ŞAKÜLÜ KAYMIŞ HEYKELLER…

Başkan Şeniz Doğan’ın yanında poz verdiği heykellerin oldukça kötü yapılmış, ölçüsü, izanı olmayan nesneler olduğunu söyleyen Uysal’a üyeleri de yorumlarıyla destek verdiler. Dünyayı sırtlayan doktor ve korona virüsünü ayakları altına alan sağlıkçının simgeleştirildiği bu metal heykeller sağlık camiasına yakışmadığı gibi ciddiyetsizlik içerdiğini söyleyen yorumcular arasında heykeltraşlar, ressamlar, sanat tarihçileri de var. Yorumcular, sağlıkçıları simgeleyen bu heykellerin sağlıkçılara hakaret sayılacağı için kaldırılmasını istediler.HEYKELK

BELEDİYE: USTALAR YAPTI…

Sosyal medyada heykeller ne kadar heykel, sanatçısı kim ve nasıl yapıldı tartışması sürerken, Şifre Haber yazarımız Seval Uysal Belediye’ye konu hakkında bilgi almak için başvurdu. Parkı hangi firmanın, heykelleri hangi sanatçının yaptığını sordu. Uysal’a belediyeden yapılan açıklama sanat ve sanatçı tartışmalarına farklı bir boyut getirdi.

Açıklama aynen şöyle: “2021 yılında Merkezefendi’de yapılacak tüm parkların ihalesi Akça Şirketler Grubu tarafından resmi olarak alınmıştır. İlgili objeler Park Bahçeler Müdürlüğü’ndeki ustalar tarafından teknik destek alınarak metallerden yapılmıştır.”

Belediye halen belediyenin internet sitesinde “sağlık temalı metal heykeller” olarak bahsettiği heykellerden, tartışmaların başlaması üzerine obje olarak söz ederken, yeni bir tartışmanın fitilini de ateşlemiş oldu.

İŞTE O YORUMLARDAN BİRKAÇI….

 

HEYKEL1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir