• Güncelleme: 15:35:32 - 7 Ocak 2021
  • Yayınlama: 15:35:32 - 7 Ocak 2021

Önceki gün, Merkezefendi Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Op.Dr. Gökhan Deda’nın, Partisi CHP’den istifa etmesinin ardından bir basın açıklaması yayınlayan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’un , siyasi etik ve sorumluluk gereği” Deda’yı meclis üyeliğinden de istifaya davet etmesi üzerine, sosyal medyada Horzum’un da halen daha Denizli SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi olduğu anımsatılarak, ‘Sizinkisi etik mi?’ sorusuyla tartışma başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

GOKHAN DEDA
İSTİFA HABERİNİ OKUMAK İÇİN, GÖRSELİ TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Bir süre önce Şifre Haber tarafından gündeme taşınan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın cevaplaması talebiyle, 7 maddeden oluşan ve adeta bir ültimatom niteliğindeki kritik soruları kaleme alan, 3 meclis üyesinden biri olan Op. Dr. Gökhan, Deda, disipline verilmesi nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıklamış, bunu da ilk kez Şifre Haber duyurmuştu.

HORZUM’DAN, ‘ETİK DEĞİL, ÜYELİKTEN DE İSTİFA ET’ ÇAĞRISI…

images
AÇIKLAMA HABERİNİ OKUMAK İÇİN, GÖRSELE TIKLAYINIZ…

Bu gelişme üzerine, ertesi günü detaylı bir açıklama yayınlayan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, aynı zamanda da istifa eden Meclis Üyesi Gökhan Deda’ya da seslenerek “ Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği Gökhan Deda’nın yalnız partimizden değil, Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifası gerekmektedir” demişti.

‘ETİK’ TARTIŞMASI BAŞLADI…

TWITLER

Bu gelişmelerden sonra CHP’nin duayenlerinden Mimar Süleyman Boz, yönettiği ‘Halkın Dostları’ facebook sayfasında ‘Politikacılar, Partilerinden İstifa Edince, Seçildiği Görevlerinden de İstifa Etmiş Sayılmalı Mı?” sorusuyla tartışmayı başlattı.

ODA YONETIM

Tartışmaya katılan bazı çevreler ise partisi CHP’den istifa eden Merkezefendi Meclis Üyesi Op.Dr. Gökhan Deda’nın, aynı zamanda da meclis üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini, etik gerekçelere dayandıran CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’u eleştirip, halen daha Denizli SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi olduğu anımsatılarak “Bir odaya kayıtlı olan herkes aynı partiden, aynı siyasi görüşten olmayacağına göre; bir odayı bir partiyle bağlantılı hale getiren uygulamalar, o odanın üyelerinin demokratik, sosyal, ekonomik haklarına zarar verir” yorumunu yaptılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...