• Güncelleme: 08:45:48 - 3 Şubat 2024
  • Yayınlama: 16:47:07 - 30 Mart 2020

DENİZLİ- PAÜTF Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr. Semin Fenkci, Koronavirüs’e karşı verilen mücadelede, hastanede yaşanan bazı tıbbi malzemeleri temin etmek amacıyla, tanıdığı işadamlarına çağrıda bulundu. Çağrıyı cevapsız bırakmayan Denizlili birçok işadamı, destek olmak için adeta seferber oldu.

WhatsApp Image 2020 03 26 at 11.36.32
İŞTE DENİZLİ RUHU! 5

Yoğun talep nedeniyle, görev yaptığı PAÜ Tıp Fakültesi’nde acil ihtiyaç duyulan sağlık malzemelerini temin etmek için, tanıdığı işadamlarına ulaştığını ve özellikle de tulum ve maske konusunda yardım talebinde bulunduğunu belirterek “ Dünyanın Covit pandemisi ile savaşında sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması, sistemin işlevliliği açısından zorunludur. Durum o hale gelmiştir ki, her ülke mücadelesini kendi ürettiği sağlık malzemesi ile yapacaktır. Amerika, Fransa gibi ülkelerde dahi malzemeler yetişmemektedir. Ön görümüz ihtiyacımızın sonraki dönemlerde ülkemizce karşılanması zorunluluğudur. Bu nedenle de işadamı dostlarıma çağrı yaptım. Beklentimin çok üstünde bir sahip çıkışla karşılaştım. Ülkem ve Denizlim adına gurur duydum” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

prof dr fenkci diyabet hastalarinin egitimine dikkat cekti h24707 06728 1
İŞTE DENİZLİ RUHU! 6

“Denizli olarak çok şey yapabileceğimizi, Denizli vatansever iş adamlarımız göstermiştir. Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve işadamı Mehmet Ateş, çağrıma ilk cevabı veren sanayicilerimizdir. Mehmet Bey, kumaşın su geçirmez kaplamasını sağlayarak Covitli hastanın tedavisinde çok gerekli olan tulumların kumaşının hazırlanmasını sağladılar. İş kadını Emine Acaroğlu ve İşadamı Osman Aydınlı da, hiç tereddütsüz bunların dikimini kabul etti. Bu sırada Abalıoğlu Grubu ve Gamateks tarafından ayrıca 400 tulum dikilmiştir. Yine Sayın Necip Filiz ve Rıdvan Erdemir, Uğurlu Tektilden Sayın Seçil Başaran Uğurlu ve Beyza Çaputcu da, maske üretiminde destek olabileceklerini bildirdiler. İş adamlarımızdan İrfan Aslan ise, ihtiyaç halinde sağlık çalışanlarının izole edilebilecekleri mekanın temini konusunda, katkı koyabileceğini bildirdi. Bu olay, belki birilerine çok küçükmüş gibi gelebilir. Ama Denizlili sanayicilerin ortaya koyduğu bu dayanışma , hepimizi umutlandırmış ve bu virüs belasını defetme mücadelesinde her zaman yanımızda olarak, önemli katkı  koyacaklarını göstermişlerdir. Katkı koyan tüm işadamlarımıza PAÜ Tıp Fakültesi adına çok teşekkür ediyorum.”

WhatsApp Image 2020 03 28 at 21.28.33
İŞTE DENİZLİ RUHU! 7

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...