• Güncelleme: 15:39:03 - 17 Nisan 2022
  • Yayınlama: 20:30:34 - 10 Nisan 2022
batuhan
BATUHAN ÇOLAK/GAZETECİ-YAZAR

Gazeteci-Yazar Batuhan Çolak’ın, Türkiye’ye kaçak olarak girip Denizli’de yaşamaya başlayan kaçak Afganlıyla ilgili iddiaları tüyler ürpertti… Gazeteci Çolak, bu Afganlının ele geçirdiği silahların kendisinde olduğunu, bunu da silahlarla poz vererek sergilediğini ileri sürdü.

Türkiye’ye kaçak girişlerin çok ciddi riskleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken bir köşe yazısı yazan ve yazısında da ‘adeta Denizli’nin İncilipınar Mahallesi’nde,  silahlarıyla birlikte yaşam süren kaçak bir Afganlı asker olan Abbas Safari’yi’ örnek gösteren Aykırı.com internet sitesinin imtiyaz sahibi ve köşe yazarı – gazeteci Batuhan Çolak “Türkiye’ye kaçak geçişler, ortaya çıkan görüntülerle devam ediyor” diye yazısına başlayarak şu şekilde sürdürüyor:

1 1

“Yüzler, binler, on binler derken yüz binlerce kaçaktan bahsediyoruz. Bunların katil mi, terörist mi, asker mi ya da kim olduklarını bilmiyoruz. Ama yüzde 90’ı erkek. Onlardan bir tanesini anlatacağım. Adı, Abbas Safari…

DENİZLİ’YE YERLEŞMİŞ, KİMLİK İSTİYOR…

Afganistan’da 8 yıl boyunca istihbarat subayı olarak görev yapmış. Taliban güçlenince ülkesi terk edip Türkiye’ye kaçak olarak girmiş. Denizli’ye de yerleşmiş.
Ev bulmuş, telefon hattı almış. Ama bazı resmi işlemleri kaçak olduğu için yapamıyor.
Göç idaresinden kimlik istemiş.
Dilekçesine bir sonuç alamamış olacak ki Twitter hesabından yayınlayarak kendisine destek olunmasını istemiş. Dilekçeyi de oradan aldım. Ancak hesabını incelediğimde tablo giderek farklı bir hâl almaya başladı.”

ELE GEÇİRDİĞİ SİLAHLARLA POZ VERMİŞ…

2 1

Ve devam ediyor Gazeteci Batuhan Çolak:

“Gelin birlikte bakalım. Safari, birçok ağır silahı kullanmayı biliyor Askerdir, olabilir. Ama savaşta suça karıştı mı ya da ülkesinden hangi şartlarda kaçtı bilmiyoruz. Bunlar kenarda dursun. Daha önemlisi var. Safari, Afganistan’da muhalif gruplarla çatışırken ele geçirdiği silahların kendisinde olduğunu ifade ediyor. Hatta fotoğrafını da paylaşmış.”


REINA KATLİAMINI BİR KAÇAK GÖÇMEN, TEK BAŞINA YAPMIŞTI…

“Gazeteci Çolak, Reina saldırısına dikkat çekiyor ve uyarıyor:

REINA

Bu silahların önemini yakın zamandan bir örnekle hatırlamak isteyebilirsiniz.
Reina saldırısı.
Saldırgan sadece bir kişiydi ve elinde tıpkı fotoğrafta gördüğünüz otomatik silahlarla onlarca kişiyi katletti. Yılbaşını kana bulamıştı.
39 kişi ölmüş, 70’ten fazla yaralı vardı.

Fotoğraflarda da görülen AK-47 (kalaşnikof) silahla katliam gerçekleşmişti.
Katliamı gerçekleştiren IŞİD mensubu, Abdulkadir Masharipov’du ve Türkiye’ye kaçak yollardan girmişti.
Eğer eylemi gerçekleştirmese hâlâ aramızdaydı.”

AFGANİSTAN’DAN KAÇIP, DENİZLİ’YE YERLEŞEN SAFARİ KİM, BİLMİYORUZ…

WhatsApp Image 2022 04 09 at 12.06.16 2

Yazısını “ Peki ya bizim güvenliğimiz, sokaklarımız, yarınlarımız, ailelerimiz…” sorularıyla sürdüren gazeteci Çolak, son cümlelerinde endişelerini dile getiriyor:

“Dönelim, Afganistan’dan kaçarak Denizli’ye yerleşen Abbas Safari’ye… Kim olduğunu bilmiyoruz, hangi suça karıştığını neden Afganistan’dan çevre ülkelere değil de doğrudan Türkiye’ye geldiği hakkında fikrimiz yok.
Ama şunu biliyoruz, yasa dışı silahlara sahip ve kullanabiliyor.

Ekran Alintisi

Bunları da kendisinin Twitter’daki açık beyanları sayesinde öğrenebiliyoruz. O kadar rahatlar ki bu görüntüleri istedikleri gibi paylaşıp, dilekçelerini de paylaşarak kimlik talep edebiliyorlar.
İşte ülkemize kayıt dışı olarak sokulan, giren yüz binlerce kaçaktan birinin hikayesi. Bunu da kendisinin Türkçeyi bilmesi ve sosyal medyada kendi kendisini ifşa etmesi sayesinde öğrenebiliyoruz.
Peki ya geriye kalan yüz binler?
Peki ya bizim güvenliğimiz?

Sokaklarımız, yarınlarımız, ailelerimiz…
Bu kontrolsüz göç karşısında ne yapacağız, şu anda işgal altında olan Ukrayna’daki Rus askeri gücünün sayısının kat be kat üzerinde kaçak var bizim ülkemizde.
Bu anormal bir durum.
Ve dalga dalga gelmeye devam ediyorlar!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir