• Güncelleme: 21:53:17 - 6 Aralık 2020
  • Yayınlama: 21:53:17 - 6 Aralık 2020

Şifre Haber tarafından gündeme taşınan ve kamuoyunda büyük tepki uyandıran “Bu bir cinayet” başlıklı haberimizde, ‘idari izine tabi riskli kişiler kategorisinde’ olmasına rağmen mesaiye çağrılan ve virüs kaparak yaşamını yitiren iki çocuk annesi Havva Acarol’la ilgili, hemcinsi MHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Leman Kalkan ‘taksirle öldürme” suçu işlendiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

BANNER
İLK HABERİ OKUMAK İÇİN
GÖRSELE TIKLAYIN LÜTFEN…

Geçtiğimiz ay korona nedeniyle yaşamını yitiren, Merkezefendi Belediyesi’nin kadın memurlarından 2 çocuk annesi  Havva Acarol’un, adeta cinayet işlercesine sorumsuzluk ve vurdumduymazlık sonucu, yaşam mücadelesini kaybettiği anlaşılmış, Acarol’un, Sağlık Bakanlığı onaylı, ‘idari izine tabi riskli kişiler kategorisinde’ olduğuna dair raporlu olmasına ve yetkililere mesajlar atarak adeta yalvarmasına rağmen mesaiye devam etmek zorunda kaldığını ortaya çıkmıştı.

BAKANLIK ONAYLI RAPORA RAĞMEN…

229

10.06.2020 tarih ve 58193 sayılı belgeye bakıldığında, Havva Acarol’un, Fatma Yıldız (o dönem ki evlilik soyadı)adıyla düzenlenen raporda, ‘idari izine tabi riskli kişiler kategorisinde’ olduğu açıkça belirtiliyor ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne dayanılarak da, gereğinin yapılması talep ediliyordu.

YALVARMASINA RAĞMEN GELEN CEVAP: ABLA BAŞLA…

19

Üstlerine mesajlar atan ve adeta yalvarırcasına ve nazik bir dile “İzninin bittiğini. Ama elinde raporu bulunduğunu. Otobüsle gidip geldiğini ve korona yakalanması durumunda da, ciğerlerinin bunu kaldırmayacağını, doktorunun söylediğini ve yardımcı olunmasını” iletmesine rağmen, karşıdan gelen cevap : ‘Abla başla. Murat izin alacak. İyi akşamlar’ olmuştu…

MECLİS ÜYESİ KALKAN, TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

ŞİFRE HABER, olayın vahametini, ilk meclis toplantısında gündeme getirerek hesap sormaya hazırlanan Meclis Üyesi Kalkan’a ulaşmış ve konu hakkında bilgi almıştı.

leman kalkan
LEMAN KALKAN/MECLİS ÜYESİ

Kalkan ise, Çok üzücü ve adeta cinayete eş değer bir sorumsuzlukla karşı karşıya kalındığını belirterek “Ölebilirim, diye feryat etmiş. Ama kimse ciddiye almamış” diyerek, tepkisini dile getirmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU…

Havva Acarol’un, cinayet gibi bir sorumsuzluğun ve ihmalin kurbanı olduğunu düşündüğünü söyleyen MHP Merkezefendi Belediye Meclisi Üyesi Mimar Leman Kalkan, Bereketli Polis Karakolu’na giderek suç duyurusunda bulundu.

İfadesinde olayın araştırılmasını isteyen Kalkan “Bu konu ile ilgili Havva Acarol’un vefat etmesinde şahsın çalıştığı Merkezefendi Belediye Başkanlığının bir ihmalinin olup olmadığının araştırılarak, kurum kamera kayıtlarının şahsın çalışma sırasında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıp çalıştığı bilgisayarın ve bağlı bulunduğu server incelenmesini, herhangi bir ihmalin olduğunun tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını, hesap sorulmasını istiyorum” dedi.

İŞTE SUÇ DUYURUSUNUN TAM METNİ…

“Halen Mimar olarak çalışmaktayım ve aynı zamanda Denizli Büşükşehir Belediyesinde ve Merkezefendi Belediyesinde Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi olarak görev yapmaktayım. Şifre Haber isimli internet sitesinin yöneticisi olan Bülent ÖZTÜRK 04/12/2020 günü saat 11:00 sıralarında beni telefon ile aradı ve Merkezefendi Belediye Başkanlığında memur olarak çalıştığı sırada 24/11/2020 günü covid 19 rahatsızlığından dolayı Servergazi Devlet Hastanesinde vefat eden Havva ACAROL’un ailesinin kendisine ulaştığını, Havva’nın kronik rahatsızlığının olduğunu, bu konuda Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olmasına rağmen çalıştırıldığı için pandeminden dolayı virüs kaparak rahatsızlandığını ve bu rahatsızlığına müteakip kaldırıldığı Denizli Serververgazi Devlet Hastanesinde vefat ettiğini, bu durumdan dolayı ailesinin mağdur olduğunu söyledi. Bunun üzerine vefat eden Havva ACAROL’un ailesinin telefonunu Bülent beyden aldım.

KUPUR

Sonrasında Havva ACAROL’un ayrılmış olduğu eski eşi soyadını bilmediğim Mustafa bey ile görüştüm. Oda aynı şekilde eski eşinin kronik rahatsızlığından dolayı raporlarının olmasına rağmen , çalıştığı Merkezefendi Belediye Başkanlığınca eski eşi Havva ACAROL’a idari izin verilmeyerek çalıştırıldığını, bu çalışması sırasında covid-19 virüsü kaptığını, sonrasında hastanede 12 gün tedavi gördükten sonra 24/11/2020 günü vefat ettiğini, kendisinin ve kızlarının da bu hastalıktan dolayı karantinada olduklarını, çocuklarının çok üzgün olduğunu, eski eşinin vefatında çalıştığı kurumun bir ihmalinin olup olmadığının araştırılmasını istediğini söyledi, bende görevim münasebeti ile bu konunun takipçisi olacağımı söyledim. Bu konudan dolayı bu durumun araştırılması için Bereketli Polis Merkezine geldim. Havva ACAROL’a ait ailesi tarafından bana verilen ölüm belgesi ile Sağlık Bakanlığı rapor suretini rızam ile siz görevlilere teslim ediyorum. Bu konu ile ilgili Havva ACAROL’un vefat etmesinde şahsın çalıştığı Merkezefendi Belediye Başkanlığının bir ihmalinin olup olmadığının araştırılarak, kurum kamera kayıtlarının şahsın çalışma sırasında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıp çalıştığı bilgisayarın ve bağlı bulunduğu server incelenmesini herhangi bir ihmalin olduğunun tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını talep ediyorum dedi: CMK 234. maddesinde yazılı hususlar yerine getirildi. İfade sahibinin ifadesine ekleyecek başka bir husus olmadığını beyan etmesi üzerine bu ifade tutanağı düzenlenerek, hazır bulunanlarca okunup, doğruluğu anlaşıldıktan sonra taraflarca imza altına alındı. 04.12.2020 “

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...