• Güncelleme: 16:50:00 - 12 Kasım 2020
  • Yayınlama: 16:50:00 - 12 Kasım 2020
Ekran Alintisi 2

Bir süre önce Şifre Haber Editörü ve Köşe Yazarı Seval Uysal tarafından ‘Vip düzenlemeler yargıya gidiyor’ başlığıyla gündeme getirilen, Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin, eğitim alanından, ticari alana çevrilen arsasıyla ilgili, CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca sert tepki gösterdi ve Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan’a “ Ey Osman Zolan, katmerli ranta ‘dur’ de” diyerek seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ekonomiyi yönetenlerin bir zamanlar başkanlığını yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli nasıl işlere imza attığı konusunda Denizli kamuoyunun açıklama beklediğini söyledi ve süreci şöyle anlattı:

EMSAL İNŞAAT YOĞUNLUĞU 4 KAT ARTIRILMIŞ!

katmerlirant

Pamukkale ilçesi Eskihisar Mahallesi, Merdanlarkırı mevkii, M22a18d4b pafta, 2359 no.lu parsel olarak yer alan şahsa ait arsa/taşınmaz “konut dışı kentsel çalışma alanı” olarak planlandırılmıştır. Bu arsa şahsa ait iken Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “eğitim alanı”na dönüştürülmüştür. Bu alan; her ne hikmetse “eğitim alanı”na çevrildikten sonra Nihat Zeybekci’ye ait “Turkuaz Motorlu Araçlar Tic. ve San. A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Eğitim alanı satın alma hamlesi herhalde eski Ekonomi Bakanı’nın “becerikliliği” ile açıklanabilir. Zeybekci’nin satın aldığı bu alanın; eğitim alanı iken piyasa değeri daha uygun olan, vasfı konut dışı alana dönüştürüldüğünde ise piyasa değeri oldukça yükselecek alan olduğu dikkatlerden kaçmamalıdır! Denizli Büyükşehir Belediyesi bununla yetinmemiş; bu kez eğitim alanından konut dışı alana çevrildiğinde inşaat yoğunluğu 0,25 emsal iken 9 Kasım 2020 tarihli Büyükşehir İmar Komisyonu onayıyla 0,25 emsal inşaat yoğunluğu 1 emsale çıkartılmıştır. Tam 4 kat inşaat yoğunluğu artışı ile Nihat Zeybekci’ye  ikinci kez imar rantı katmerlendirilerek hediye edilmiştir.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI…

WhatsApp Image 2020 11 12 at 16.06.36
GÜLİZAR BİÇER KARACA/CHP
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha ne kadar Zeybekci’ye imar kıyağı geçmeyi sürdürecektir? Ranta geçit vermemek için CHP olarak itirazlarımızı kamuoyuyla paylaşıyor, 9 Kasım 2020’de İmar Komisyonu’nda görüşülen ve Kasım ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelmesi beklenen imarlı ranta geçit vermemeleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Meclis üyelerine çağrımızı yapıyoruz: Denizli halkı için görevinizi yapın, Denizli’nin hakkını ranta kurban etmeyin.

KONUYLA İLGİLİ, KARACA’NIN VİDEO AÇIKLAMASI…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...