• Güncelleme: 15:19:36 - 5 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 15:19:36 - 5 Mayıs 2021

Seçim bölgesi Denizli’de haftanın üç günü çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nin Ahmetli Mahallesinde sulanmadığı için ürünü zarar gören çiftçilerin tarlalarında incelemelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, beraberinde CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya ile birlikte Sarayköy’ün Ahmetli Mahallesinde incelemelerde bulundu.

WhatsApp Image 2021 05 05 at 12.27.27

Ekim’den itibaren 6 ay boyunca barajlardaki sular HES’lere akıtılınca tarlalara verilecek su kalmadığını, Sarayköy Ovasında ürünleri tarlada kurudu, pamuk ekimi yapılamadığını belirten Sarayköylü çiftçiler, “Bize iki kere sulama yapabileceğimiz söylendi ve buna göre beyannamelerimizi verdik. Şimdi sulama yapmamız gerekiyor ama kanalda su yok. Buğdayımız olgunlaşmadan tarlada kurudu. Yoncalarımız kuruyor. Pamuk ekecek olanlar tarlalarını ekime hazırladılar ama tav suyu veremediğimiz için ekim yapamıyoruz. Yetkililer bizi görmezden geliyor. Mazot, gübre ve ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Desteklemelerimiz hala ödenmedi. Ürün kaldıramazsak, borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz” diye isyan etti.

WhatsApp Image 2021 05 05 at 12.27.27 1
KARACA, SUSUZLUK YÜZÜNDEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU… 4

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca incelemesi sonrası yaptığı açıklamada “Sarayköy Ovası’nda ekili olan buğdaylar Haziran ayında sararması gerekirken, 20 gün önce su verilmediği için bugün bu durumda. Buğdaylarda verim yok. Buğday başaklarının içinde buğday tanesi de oluşmamış durumda. Bu tarlanın 20 gün önce sulanması, yeşil kalması ve içinde tanelerin oluşması gerekiyordu. Çiftçilerimiz buradan dekarda 1 ton buğday çıkması gerekirken, 250 kilo buğday çıkacağını söylüyorlar. Denizli’nin en kaliteli pamuk tarlaları Sarayköy’de Ahmetli, Tosunlar, Köprübaşı ovasında çiftçi susuzluktan tarlalarını sulayamıyor. Buğday, yonca ve diğer ekinler susuzluktan kuruyor. Pamuk ekim zamanı geldi eğer bir an önce su gelmezse pamuk da ekilemeyecek… Perişan durumda olan çiftçilerimiz zararlarının giderilmesini istiyor. Benim buraya geleceğimi öğrenenler, anons geçtiler, Cumartesi günü sulama yapılacak diye.. Ben yetkililere soruyorum, madem su vardı. Neden çiftçilerimize 20 gün önce su vermediniz. Pandemi döneminde milleti kuru ekmeğe muhtaç edenler, bir an önce su sorununu kalıcı çözmek için adım atmalı” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir