• Güncelleme: 13:46:38 - 13 Nisan 2020
  • Yayınlama: 13:46:38 - 13 Nisan 2020

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Dünyanın en iyi ekonomi kanallarından biri olan Bloomberg TV’nin, Türkiye yayınında, Hande Berktan tarafından sunulan ’30 Dakika’ programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Keçeci, salgın sonrası ABD ve AB ülkeleri, kesinlike Çin Tekstilini tercih etmeyecektir. Bu konu da en şanslı ülke de Türkiye’dir” dedi.

Koronavirüsü’nün, tüm dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini ve ülkelerin virüs sonrası ekonomi planlamalarını, şimdiden yapmaya başladıkları söyleyen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci “Biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Özellikle de, salgın belasından kurtulduktan sonra, ihracat ağırlıklı bir il olan Denizli’nin, bu durumu avantaja çevireceğine inanıyorum” dedi.

ÇİN TEKSTİL ÜRÜNLERİNİ KİMSE ALMAZ…

ABD ve AB ülkelerinin müşteri tercihlerini ve sağlık hassasiyetlerini çok iyi bildiklerini, salgın sonrası ise başta tekstil ürünleri olmak üzere, birçok ürün çeşidinin Çin’den değil de, başka ülkelerden alınmasının gündeme geleceğini sözlerine ekleyen DSO Başkanı Keçeci “Salgın sonrası ABD ve AB ülkeleri, kesinlikle Çin tekstilini tercih etmeyecektir. Bu konu da en şanslı ülke de Türkiye’dir”diyerek, şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2020 04 13 at
KEÇECİ: EN ŞANSLI ÜLKE TÜRKİYE… 5

“Eğer Mayıs sonuna kadar, salgın olayına arkamızda bırakırsak, Türk ekonomisinin ürettiği birçok sektörel ürün avantajlı duruma gelecektir. Çünkü; şimdiye kadar Çin’den ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılayan ABD ve AB ülkeleri, yönünü başka ülkelere dönmek zorundadır. Bu ülkeler içerisinde de, en şanslı ülke Türkiye’dir. Çünkü Türkiye, birçok açıdan stratejik bir ülke durumundadır. Yeter ki biz, salgın sonrası hazır durumda olalım ve ara vermeden üretimi kapasite ve kalite olarak devam ettirip, taleplere karşılık verebilecek durumda olalım.”

TOBB KİRA OLAYINA KAYNAK YARATMALI…

Krizden kaynaklı hasarı en aza indirmek için, devlet desteklerinin yanı sıra TOBB’un da başta kira olayı olmak üzere, bir çok konuda KOBİ’lere ve esnafa ekstra katkı koyması gerektiğini de belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci “ Bu konuları  TOBB ile de görüşüyoruz. Özellikle  kira konusunda üretici firmaların desteklenmesi gerekiyor. Böyle bir destek olursa, salgını daha az hasarla atlatma şansı yakalamış oluruz” dedi.

WhatsApp Image 2020 04 13 at
KEÇECİ: EN ŞANSLI ÜLKE TÜRKİYE… 6

KÇÖ’YE DENİZLİ’DEN 90 BİN BAŞVURU…

Bir soru üzerine, Denizli’den Kısa Çalışma Ödeneği için 90 bin başvuru yapıldığını belirten DSO Başkanı Keçeci “Denizli’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı 185 bin çalışan var. Bugüne kadar, Kısa Çalışma Ödeneği için, bunların 90 bininin başvurusu yapılmış. Türkiye genelindeki 2 milyon başvuru olduğunu düşünürsek, sadece Denizli’den 90 bin başvurunun olması, önemli bir orandır” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...