• Güncelleme: 12:57:00 - 15 Ekim 2021
  • Yayınlama: 12:57:00 - 15 Ekim 2021

Kadrolaşma listeleri ve kamu binalarının usulsüz tahsis etmeleriyle gündeme bomba gibi düşen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de seferber olduğu ve Kınıklı Mahallesi 6045. Sokakta bulunan tripleks bir villanın aylık 32 bin 550 TL kira bedelini, Denizlililerin cebinden ödeyerek vakfın kullanımına sunduğu ortaya çıktı.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU…

Türkiye’deki birçok kamu binasının veya kamu gücü kullanılarak oluşturulan imkanların, başta TÜGVA Vakfı olmak üzere, bazı  vakıflara mevzuata aykırı bir şekilde kullandırıldığıyla  ilgili iddialar Türkiye gündemine otururken, aynı konuda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de yer aldığı ileri sürüldü.

basin

SAYIŞTAY TESPİT ETMİŞ VE UYARMIŞ…

Sayıştay’ın 2016 yılı denetimleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mali hesaplarında mevzuata aykırı işlemler tespit edildi. Raporda, belediyenin ortak hizmet projesi bulunmamasına rağmen vakıf ve derneklere mevzuata aykırı olarak taşınmaz tahsis ettiği belirtildi.

Raporda, mevzuata aykırı şekilde taşınmaz kiralanan vakıflardan biri, “T Vakfı” olarak kaydedildi. Sayıştay raporunda sözü edilen vakfın TÜGVA olduğu belirlendi. Belediyenin vakfa, 2016 yılında aylık 21 bin 250 TL, 2019 yılında ise aylık 32 bin 550 TL ödeme kira ödemesi yaptığı öğrenildi.

3

mevzuata aykiri

NEREDEYSE BÜTÜN YÜK BELEDİYEDE…

“Öğrenci Barınma ve Konaklama ve Öğrenci Yurt Hizmetinin Sağlanması” protokolü kapsamında belediyeye bazı yükümlülükler de getirildi.

Bu doğrultuda belediyenin sorumlulukları şu şekilde sıralandı:

“Ortaöğretim ya da yükseköğrenim öğrencilerinin konaklama imkanı için konukevi, yurt, apart, daire, mesken gibi binaları binaları tespit etmek. Bahse konu binalar için kira ve ilgili vergiler ile bunun gibi giderleri ödemek. Sözleşme sonrası ilgili binaları/yapıları/meskenleri öğrenci, konukevi, barınma/konaklama hizmeti/yurt hizmeti vermesi amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı’na teslim etmek.”

vakiffff

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir