• Güncelleme: 16:57:00 - 2 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 16:57:00 - 2 Mayıs 2021

19 günlük kapanma süresince, ilk önce açık tutulması uygun görülen gözlükçülerin, aradan 3 gün geçtikten sonra yasaklanan kurumların içerisine dahil edilmesine hem 16. Bölge Denizli-Afyonkarahisar Optisyen Gözlükçüler Odası tepki gösterdi, hem de gözlük kullanan vatandaşlar.

Yasak olayı üzerine birçok vatandaş CİMER aracılığıyla şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı’na iletirken, 16. Bölge Denizli-Afyonkarahisar Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erişkin bir açıklama yaparak “Temel ihtiyaç olmayan kuru yemişçi, telefoncu vb. meslek dallarının muaf olduğu ortamda insanlığın en temel ihtiyacı görme yeteneğinin kısıtlanmasının çok yanlış olduğu kanısındayız” dedi.

WhatsApp Image 2021 05 01 at 21.40.06
HASAN ERİŞKİN/ODA BAŞKANI

16. Bölge Denizli-Afyonkarahisar Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erişkin, oda olarak şikayetlerini vatandaş gibi CİMER aracılığıyla yetkililere ulaştırma kararı aldıklarını da belirterek şöyle dedi:

“27.04.2021 tarihli ve 89780865-153-7576 sayılı İç İşleri Bakanlığı’nın yazısı ile tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı, bu kapanma dönemin de sağlık sektöründe yer aldığı ilaç, Tıbbi Cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile, buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştur.

Bu resmi yazı doğrultusunda Optisyen-Gözlük mağazaları kapanmadan muaf tutulmuş, bunun yanında Özel ve Devlet Hastaneleri göz polikliniklerin de göz muayeneleri ile hizmet vermeye devam etmektedir. Fakat 30.04.2021 tarihli … Numaralı yeni bir yazı ile sağlık statüsünde olan Optisyen ve Gözlük mağazaları ile İşletme cihazı servis ve satışını yapan iki Sağlık meslek dalının sokağa çıkma muafiyeti kaldırılmıştır.

İnsanların çok önemli ihtiyacı olan, gözlük ve lens olmadığında kişilerin sağlıklı görememesi sebebi ile oluşabilecek kazalar neticesinde ölümlere veya kalıcı hasarlara neden olacaktır. Diğer taraftan inşaat malzemeleri satan işyerleri, temel ihtiyaç olmayan kuru yemişçi, telefoncu vb. meslek dallarının muaf olduğu ortamda insanlığın en temel ihtiyacı görme yeteneğinin kısıtlanmasının çok yanlış olduğu kanısındayız.

IKI KARAR
KURUYEMİŞÇİYE SERBEST, GÖZLÜKÇÜYE YASAK… 4

Gözlüğün sağlık ve insan yaşamındaki yerini hafife alan kişi ve mercilerden şunu talep ediyoruz; çocuklarının, kendilerinin annelerinin, babalarının, mesai arkadaşlarının birde ŞÖFÖRLERİNİN gözlüklerini ve lenslerini çıkarıp toplasınlar ve 19 gün boyunca hiç kullanmasınlar bakalım ne hissedecekler. Birçoğu OKUYAMAYACAK, YÜRÜYEMEYECEKLER, DERS ÇALIŞAMAYACAKLAR, TV İZLEYEMEYCEKLER, ARAÇ KULLANAMAYACAKLAR, BAŞ AĞRISI ÇEKECEKLER VE ÇOCUKLARIN TEDAVİSİ AKSAYACAK ve bu süre 1-2 gün değil 19 gün sürecek.

Şimdi soruyoruz; biz Optisyen ve Gözlük mağazaları hizmet vermeye devam etmeli miyiz, yoksa kapanmalı mıyız?”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir