• Güncelleme: 00:01:06 - 16 Aralık 2023
  • Yayınlama: 18:21:06 - 18 Haziran 2020

Şifre Haber tarafından dosya haber olarak gündeme getirilen ve “Pes Artık” başlığıyla yayına verilen ‘Atama skandalı’ haberinden sonra bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Eğitim Sekreteri Melike Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı uyararak, liyakatsiz atama ısrarından bir an önce vazgeçmesini istedi.

WhatsApp Image 2020 06 18 at 17.53.03

Pamukkale Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Koray Adalı ile ilgili olarak yıllardır bir atama krizi yaşandığına dikkat çeken Melike Coşkun, “Bahsi geçen öğretim üyesi üç kez Kardiyoloji Anabilimdalına atanmış ve bu üç atama da mahkemeler tarafından liyakata uygun olmadığı ve kişiye özel ilanlarla seçildiğine karar verilerek iptal edilmiştir. AncakAncak Pamukkale Üniversitesi yönetimi bu atamada anlaşılmaz bir şekilde ısrarcı davranmaktadır” dedi.

Üniversitenin ve özellikle rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın bu tavrının, hukuku da liyakatı da yok saydıklarının göstergesi olduğunu iddia eden Coşkun, “Bu atamalara itiraz eden öğretim üyelerine  mobbingler uygulanmakta, disiplin cezaları verilmektedir. Bu tavır asla kabul edilemez. Üniversite yönetimini, Rektör Hüseyin Bağ’ı bir an önce bu yanlışlardan dönmeye davet ediyoruz. Bu tavır ülkemizde birkaç yıldır yaşanan liyakata uygun olmayan kişileri kayırma, torpille atama gibi konuları pekiştirmekle kalmamakta, aynı zamanda üniversitelerin güvenilirliğini de zedelemektedir ve buna hiç kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

ŞİFRE HABER’İN BU KONUYLA İLGİLİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN, FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAMANIZ YETERLİ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...