• Güncelleme: 22:17:24 - 2 Nisan 2021
  • Yayınlama: 22:17:24 - 2 Nisan 2021
seniz dogan meclis toplantisi 2

Bugün toplanan Merkezefendi Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen encümen seçimlerinde, çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen millet ittifakı adeta silindi ve siyasi kontenjandan encümene bir bağımsız, bir AK Parti ve bir de MHP’den üye seçildi.

indir
ŞENİZ DOĞAN/BAŞKAN

Başkan Şeniz Doğan’ı adeta şok eden ve Millet İttifakı’nın hüsranıyla sonuçlanan seçimlerde, bir süre önce Başkan Doğan ve yönetim anlayışına tepki göstererek istifa eden 3 CHP’li Meclis üyesinden biri olan ve bağımsız duruma düşen Murat Çımık, 20 oy alarak ilk sıradan seçilirken, AK Parti’den Yavuz Aki 19 ve MHP’den de Hüseyin Fırat Dağdeviren ise 18 oyla, yeni dönemde Merkezefendi Belediyesi encümen üyesi oldular.

UYELER

CİDDİ BİR ÇATLAK OLUŞTU…

Millet İttifakı’nın, bir varlık gösteremediği encümen seçimlerinde, CHP adaylarından Serkan Kaya 15, İbrahim Abuşaha 17 ve İyi Parti Adayı Himmet Kaynak ise 14 oyda kaldı. Bu sonuçlara bakıldığında, başkan dahil, toplamda 20  meclis üyesi bulunan Millet İttifakında, bazı üyelerin kendi adaylarına oy kullanmadığı, bunun da ciddi bir çatlak oluştuğu yönündeki yorumları desteklediği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...