• Güncelleme: 21:46:26 - 12 Haziran 2023
  • Yayınlama: 20:34:00 - 12 Haziran 2023

Merkezefendi Belediyesi’nin CHP’den ayrılarak bağımsız meclis üyesi olarak devam eden 3 meclis üyesinin, Başkan Şeniz Doğan’ın çok istemesine rağmen, iddiaya göre bir türlü olumlu görüş bildirmeyen bazı il yöneticiler nedeniyle CHP’ye üyelik işlemleri yapılmayınca, devreye Kılıçdaroğlu’nun girdiği ve bugün yapılan MYK toplantısında karara bağlandığı ileri sürüldü.

Denizli Merkez Efendi Belediyesi’nden, “Partimizle bir sorunumuz yok. Tepkimiz belediye yönetimine” diyerek istifa edip bağımsız meclis üyeliğini tercih eden, zamanla CHP’li Başkan Şeniz Doğan’la buzları eriterek, partiye dönüş sinyalleri veren meclis üyeleri Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda’nın üyeliklerinin, CHP’nin bazı il yöneticilerinin karşı tavırlarına rağmen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘oluru’ ile bugün yapılan CHP MYK gündemine alınarak karara bağlandığı belirtildi.

BİZE BİR BİLGİ GELMEDİ…

murat cimik

Öte yandan konuyla ilgili teyit almak ve Ankara merkezli kulis bilgisinin doğru olup olmadığını öğrenmek için aradığımız Merkezefendi Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Murat Çımık ise başından beri yuvaya dönmek için taleplerini ilettiklerini, ama üyelikleri konusunda bir kabulün olup olmadığını bilmediğini belirti.

Israrımız üzerine e-devlet’ten parti üyeliği sorgulamasının ekran alıntısını gönderen Çımık “Bizim baba ocağına dönme heyecanımızı ve talebimizi tüm Denizli kamuoyu biliyor.

Ama sizin duyumlarınızın doğruluğunu ortaya koyabilecek en ufak bir geri dönüş olmamıştır. Heyecanla parti üyeliği sorgulaması da yaptım; size de iletiyorum. Şu anda kesin bir şey yok. Hayırlısı olsun, diyelim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Devreye Girdi ve 3 Meclis Üyesi ‘Nihayet’ Yuvaya Döndü…
Merkezefendi Belediyesi’nin bağımsız 3 Meclis Üyesinin MYK kararıyla CHP’ye döndükleri ileri sürüldü…

NE OLMUŞTU?

Daha önce CHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyeliğinden 3 istifanın gerçekleşmesi sonucu, komisyonlarında üstünlüğü Cumhur İttifakı’na kaptıran Millet İttifakı, istifa etmelerine rağmen birçok kritik oylamada destek olmaya devam eden bağımsız meclis üyelerinin geri dönüşü konusunda çaba gösterilmemesi parti tabanında “Daha ne bekliyorsunuz?” şeklinde tepkilere neden olmuş, bu tepki Şifre Haber tarafından gündeme taşınmıştı.

BU KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir