• Güncelleme: 17:04:02 - 4 Aralık 2020
  • Yayınlama: 17:04:02 - 4 Aralık 2020

Geçtiğimiz ay korona nedeniyle yaşamını yitiren, Merkezefendi Belediyesi’nin kadın memurlarından 2 çocuk annesi  Havva Acarol’un, adeta cinayet işlercesine sorumsuzluk ve vurdumduymazlık sonucu, yaşam mücadelesini kaybettiği anlaşıldı.

belediye calisani koronaya yenildi 1606206152

Havva Acarol’un, Sağlık Bakanlığı onaylı, ‘idari izine tabi riskli kişiler kategorisinde’ olduğuna dair raporlu olmasına rağmen ve yetkililere mesajlar atarak adeta yalvarmasına rağmen mesaiye devam etmek zorunda kaldığını ortaya koyan belgelerle birlikte, sorumlulardan hesap sormaya hazırlanan ve ŞİFRE HABER’e konuşan, MHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Leman Kalkan “En hafif tabiriyle, bu adeta cinayet işlemekle eş değer sorumsuzluk örneğidir” dedi.

BAKANLIK ONAYLI RAPORA RAĞMEN…

WhatsApp Image 2020 12 04 at 11.13.59

10.06.2020 tarih ve 58193 sayılı belgeye bakıldığında, Havva Acarol’un,  Fatma Yıldız (o dönem ki evlilik soyadı)adıyla düzenlenen raporda, ‘idari izine tabi riskli kişiler kategorisinde’ olduğu açıkça belirtiliyor ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne dayanılarak da, gereğinin yapılması talep ediliyor.

YALVARMASINA RAĞMEN GELEN CEVAP: ABLA BAŞLA…

19

Üstlerine mesajlar atan ve adeta yalvarırcasına ve nazik bir dile “İzninin bittiğini. Ama elinde raporu bulunduğunu. Otobüsle gidip geldiğini ve korona yakalanması durumunda da, ciğerlerinin bunu kaldırmayacağını, doktorunun söylediğini ve yardımcı olunmasını” iletmesine rağmen, karşıdan gelen cevap : ‘Abla başla. Murat izin alacak. İyi akşamlar’ oldu…

AİLESİ DURUMU MECLİS ÜYESİNE İLETTİ…

Havva Acarol’un ölümünden sonra, büyük üzüntü yaşayan ve yaşatılanları da bir türlü içine sindiremeyen Acarol Ailesi, Havva Acarol’un başına gelenleri, sorumlusu müdürle paylaştığı mesajlarla birlikte Sağlık Bakanlığı Raporunu, MHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Leman Kalkan’a iletti.

leman kalkan
LEMAN KALKAN/MHP MECLİS ÜYESİ

ÖLEBİLİRİM DEDİ, DİNLEYEN OLMADI…

ŞİFRE HABER, olayın vahametini, ilk meclis toplantısında gündeme getirerek hesap sormaya hazırlanan Meclis Üyesi Kalkan’a ulaştı ve konu hakkında bilgi aldı.

Çok üzücü ve adeta cinayete eş değer bir sorumsuzlukla karşı karşıya kalındığını söyleyen Kalkan “Ölebilirim, diye feryat etmiş. Ama kimse ciddiye almamış” diyerek, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

Meclis üyesi olduğum Merkezefendi Belediyesi bünyesi memur kadrosunda görevli Havva Acarol, tıpkı soyadı gibi hepimiz gibi her zorluğu kendi başına aşması gerektiğini düşünen, bir sürü kronik rahatsızlığına rağmen dimdik ayakta durmaya çalışan bir kadın. 6 Haziran 2020 tarihli kronik rahatsızlığı olduğuna dair raporunu üstlerine sunmasına ve izin verilmemesine karşın susan bir kadın…”

MESAJLARIN GEREĞİ NEDEN YAPILMADI…

Havva Acarol’un, sorumlu müdürüne adeta yalvardığını ve gereğinin yapılmasını istediğini, buna rağmen sesine kulak verilmediğini de sözlerine ekleyen MHP Meclis Üyesi Leman Kalkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“4 Kasım 2020 günü vücudunda hissettiği halsizlik öksürük ve ateş sebebiyle Servergazi Devlet Hastanesine başvurmuş ve 6 Kasım’da covit pozitif tanısı konulmuştur. Evinde geçirdiği karantina sürecinde ağırlaşması sebebiyle, 12 Kasım tarihinde aynı hastaneye yatırılmış 4 gün serviste yattıktan sonra yoğun bakıma alınmıştır. Havva Acarol olacakları en başta hissetmiş gibi, 18 Ekim de belediye yetkililerini bir mesajla bilgilendirmiş ve maalesef hepimizin naif ruhu ile tanıdığı 2 kız çocuğu annesi bu kadın en hafif tabiriyle cinayet gibi bir sorumsuzlukla, 24 Kasım’da aramızdan ayrılmıştır. Kızları ile kurduğu emeklilik hayalleri çok sevdiği evi arkadaşları geride kalmıştır.

Şimdi üzerimize düşen ailesi tarafından bizlere ulaştırılan bu raporun neden işleme konulmadığını araştırmaktır. Üstlerine çektiği adeta yalvardığı mesajların gereğinin neden yapılmadığını düşünmektir. Bunun hesabını, önümüzdeki ilk meclis toplantısında soracağım.”

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ;

Bir insan raporlu olduğunu söylüyor, doktorlarının uyardığını ve koronaya yakalanması durumunda riskinin büyük olduğunu müdürüne iletiyor…

Adeta yalvarıyor… Hem de en nazik bir dille…

Gelen cevap, tüyler ürpertecek kadar ruhsuz ve sorumsuz: ‘Abla başla. Murat izin alacak. İyi akşamlar’

Şimdi bu kadın, iki çocuğunu geride bırakarak toprağın altında yatıyor…

Peki, buna neden olanlar ve ciddiye almayanlardan kim hesap soracak?

2

Sadece tweet atarak başsağlığı dileyen Başkan Şeniz Doğan mı, bu ülkenin savcıları mı…

Kim?

Bekleyip göreceğiz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...