• Güncelleme: 18:15:45 - 14 Aralık 2023
  • Yayınlama: 15:09:57 - 14 Aralık 2023

Şifre Haber tarafından gündeme getirilen ve Acıpayam Belediyesi’ne ait resmi plakalı aracı kullanan bir personelin, aşırı alkollü olarak deprem bölgesinde su kanalına uçtuğu, sonrasında ise aracın tamiri için belediye kasasından binlerce lira ödenirken, kazayı yapan personele hakkında işlem yapılmadığı ve paranın tahsili yoluna gidilmediği yönündeki haberimize, Başkan Hulusi Şevkan tarafından verilen cevaplar, yeni soruları da gündeme getirdi.

Şifre Haber’e, Başkan Şevkan’ın kendi adıyla gönderdiği açıklama metnine “Sayın Şifre Haber İnternet Sitesi belediyemiz ile ilgili haberinizi okuduk. Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde bizi mutlu eden bir nezaket örneği sergileyerek başlasa da verilen cevaplarda, habere konu olan önemli 2 nokta (alkol durumu ve belediyeden kesilen fatura) konusunda gerçek dışı bir tavır sergilendiği net olarak ortaya çıkmaktadır.

2. perde
Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş… 15

İLK HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

ÖNCELİĞİ CEVAP HAKININ KULLANIMINA VERİYORUZ…

Yayınladığımız haberle ilgili yeni bilgileri ve ilk haberimizde yayına vermediğimiz ek belgelerimizi sunmadan önce, Acıpayam Belediyesi’nin cevap hakkını öncelikli olarak vermeyi, gazetecilik etik kuralları ve Şifre Haber’in yayıncılık hasasiyeti nedeniyle zorunlu görüyor ve açıklama metnini noktasına, virgülüne dokunmadan aynen veriyoruz:

“Sayın Şifre Haber İnternet Sitesi belediyemiz ile ilgili haberinizi okuduk. Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sorularınıza gelince;

1.      Söz konusu aracımız tek taraflı olarak kaza yapmıştır. Bu doğrudur.

2.      Kazaya karışan arkadaşımız belediye şirketimizde işçi olarak çalışmakta olup deprem bölgemize gönüllü giden arkadaşlarımızdan biridir. Kazayı yapan H.Ş.’nin Aşırı alkollü olduğunu sizin haberinizle öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun doğru olup olmadığı ile alakalı bu dakikadan itibaren Hatay Samandağ Emniyet Müdürlüğü ile yazışmalara geçilmiştir. Söz konusu günlerde Acıpayam Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla konu ile ilgili bilgi istenmiş bu bilgide şoförümüzün herhangi bir kusurunun olmadığı görüş ve kanaatini bildiren bir belge çıktısı bize verilmiştir. Söz konusu günlerde oranın çok yoğun kaos ortamı içerisinde olmasından dolayı belgelerimiz Acıpayam Emniyeti tarafından alınmıştır.

3.      Bu belgede de denmektedir ki;

“Sürücü H.Ş.’ nin sevk ve idaresindeki 20 AGJ 339 plakalı aracı ile sahil yolundan Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışma alanından sağa isimsiz sokağı geçip köprü çalışma alanında bulunan betondan düşmesi sonucu tek taraflı yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Bu kazanın oluşumunda Hatay Büyükşehir Belediyesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yer alan 10/b – 4 ( karayolunda trafik için tehlike teşkil eden engelleri gece veya gündüze göre kolayca görülebilecek şekilde işaretleme veya oradan kaldırmak) kuralını ihlal ettiği, 20 AGJ 339 plakalı kamyonet sürücüsü H.Ş. nin ise herhangi bir kusurunun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır.”

Rapor böyle olmasına karşın yüzyılın felaketi olarak kabul edilen bu deprem felaketinde doğal olarak Hatay Büyükşehir Belediyemizi suçlu olarak göremeyiz. Günlük olarak o bölgede görev yapan arkadaşımızın kendisinin de kabul ettiği gibi çevreyi bilmesine rağmen ve daha dikkatli olması gerekirken kişisel hatalarla ne yazık ki olay meydana gelmiştir. Bu olayda arkadaşımızı da kaybedebilirdik. Bütün bu olayları göz önünde bulundurularak gerek bölgenin hassasiyeti,  gerek arkadaşımızın gönüllü gitmesi nedeni ile olay tutanak altına alınmış, ödemeler kendine yaptırılmış bunun dışında ise herhangi bir disiplin cezası verilmemiştir. Ancak şoför arkadaşımız ifadesinde kazanın kendi dikkatsizliğinden kaynaklandığını beyan etmiştir.

4.      Söz konusu şoför arkadaşımız memur değil belediyemize ait şirkette işçi statüsünde olup hakkında tutulan tutanak dosyasında bulunmaktadır.

5.      Kazayı yapan arkadaşımız dikkatsizlik yaptığını kabul ettiğinden dolayı, aracın tüm tamir giderleri kendisi tarafından karşılanmış ve resmi olarak belgelidir. Belediyemizden herhangi bir ödeme kesinlikle yapılmamıştır.

Haberiniz için teşekkür ediyor, anbean tüm basınımız konu ile ilgili bilgilendirilecektir. 

Hulusi ŞEVKAN  Acıpayam Belediye Başkanı”

YA BAŞKAN YALAN SÖYLÜYOR, YA DA BİRİLERİ BAŞKANI YANILTIYOR…

Yukarıdaki cevap metni okunduğunda, Acıpayam Belediye Başkanı Sayın Hulusi Şevkan’ın önemle vurguladığı 3 can alıcı detay şöyle:

  1. Personelin memur değil, işçi statüsünde görev yaptığı…
  2. Alkollü olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığı ve bunu bizim haberimizden öğrenmiş olduğu…
  3. Kazayla ilgili tamir giderlerinin tamamının personel H.Ş tarafından karşılandığı, belediye tarafından her hangi bir ödemenin kesinlikle yapılmadığı…
Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş…
HULUSİ ŞEVKAN/ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANI

Bu durumda Şifre Haber olarak, ilk haberde ortaya atılan iddiaların hepsini belgeleriyle birlikte tek tek sırasıyla, anlaşılabilir bir şekilde Başkan Şevkan’ın dikkatine sunalım:

  1. İlk haberimizde H.Ş adındaki personelin memur olduğunu belirtmiştik. Belediye tarafından iletilen belgelerde, adı geçen kişinin memur değil, belediyeye bağlı bir şirkette işçi kadrosunda bulunduğu kesinleşmiş oldu.

Ama burada, kişiyi memur olarak lanse etmemizin nedeni, kendisinin kaza sonrası verdiği ifadesinde‘ Ben Acıpayam Belediyesi’nde Memur olarak görev yapmaktayım” şeklindeki beyanıdır. Kişinin özlük dosyasına ulaşamayacağımıza göre, bir gazeteci olarak kendi beyanını esas almamız oldukça normaldir.

MEMURUM
Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş… 16

2. Başkan Şevkan, personelinin alkollü araç kullandığına dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını ve Şifre Haber’in haberinden öğrendiğini ve bu konuyla ilgili hemen inceleme başlatılacağını söylemesine rağmen, gerçeğin hiç de böyle olmadığı kesindir.

Çünkü düzenlenen olay yeri tutanağında personelin alkollü olduğu görülürken,  yine personel H.Ş’nin polise verdiği ifade tutanağında da kendi beyanıyla  ‘Kaza sonrası polisin yaptığı alkol testinde 1.41 promil alkollü olduğunu’ görüyoruz.

ALKOLLU TESPIT
Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş… 17

3. Son olarak kaza sonrası takla atan ve ters dönen ve büyük hasar meydana gelen 20 AGJ 339 plakalı aracın tüm tamir giderlerinin personel H.Ş tarafından karşılandığını, bununla ilgili adı geçen tamir firmasına yapılan bazı ödeme dekontlarının (tam anlamasak da) tarafımıza ulaştırıldığını görmemize rağmen, yine aynı tamir firması olduğu anlaşılan firma tarafından Acıpayam Belediye Başkanlığı adına kesilmiş olan, aynı araca ait 09.10.2023 tarihli bir faturanın da ne anlama geldiğini öğrenmek isteriz.

Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş…
Sayın Başkan; Tamir İçin Fatura Kesilmiş…

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Sayın Başkan Hulusi Şevkan, öncelikle bu haberi okuduğunuz da sizin de net bir şekilde göreceğiniz gibi ya siz yalan söylüyorsunuz ya da hemencecik yakınınızda olan kurum yetkilileriniz sizi ciddi bir şekilde yanıltıyor.

Eğer siz yalan söylemiyorsanız, öncelikle yakınızdaki yetkililere (bize de gönderdikleri olay yeri tutanağında görülen) eldeki tutanakta alkol tespiti yapılmasına ve ifade tutanaklarına alkollü olduğu geçmiş olmasına rağmen neden sizi bilgilendirmediklerini, aynı araç için kesilen faturanın ne anlama geldiğini sormanızı rica ediyorum.

Sayın Başkan; Hem Alkollü Araç Kullanılmış Hem de Tamir İçin Fatura Kesilmiş…
Sayın Başkan; Alkollü Araç Kullanılmış …

Ayrıca;

  • Alkollü araç kullanımı nedeniyle sigorta işlemlerinin devreye girmeyeceğine göre, zararın tam olarak (araç mahrumiyeti ve değer kaybı) tanzimi yoluna gitmeyi düşünüyor musunuz?
  • Bu bilgi ve belgeler sonrası alkollü araç kullanarak kamu zararına neden olduğu anlaşılan bu kişiyle ve size gerekli bilgileri sağlıklı bir şekilde aktarmadıklarına inandığınız yetkililer hakkında yasal prosedürü işletmeyi düşünüyor musunuz?


Denizli’nin ‘Özel Dosya Haber Portalı’ olan Şifre Haber Aracılığıyla, Denizli’nin Değerlerini Tanımak İster Misiniz?
Denizli, zengin tarihe sahip bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuş, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hierapolis antik kenti, Laodikeia antik kenti gibi önemli tarihi kalıntılar bulunmaktadır.
Anadolu’nun güneybatısında yer alan Denizli, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit yoludur. Anadolu’yu kuzey ve batıdan bölen kervan yolları üzerinde bulunan Denizli, antik kentleri, höyükleri, tümülüsleri, kaplıcaları ve travertenleri ile Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Denizli horozuyla ünlüdür.
PAMUKKALE ANTİK HAVUZ...
PAMUKKALE-ANTİK HAVUZ…
Denizli’nin Mutlaka Gezmeniz Ve Görmeniz Gereken Yerleri:
Travertenleri ile ünlü Pamukkale (Hierapolis), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan hanlar ve kervansaraylar, antik kentler ve müzeler Denizli’yi turizm için çok cazip bir kent haline getirmiştir.
Pamukkale…
UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde adı geçen Pamukkale, Denizli’nin dünyaca ünlü sembollerinden biridir. Denizli’yi dünya ile buluşturan bu doğa harikası 700 m genişliğinde ve 160 m yüksekliğindedir.
pamukkale tanitim PAMUKKALE’DE GÜN BATIMI…
Pamukkale’yi meydana getiren termal su aynı zamanda buradaki travertenlerin oluşumunu sağlar. Termal suda bulunan hidro karbonatın havayla teması sonucu karbon monoksit ve karbon dioksit havaya karışır. Bu tepkimede çöken kalsiyum karbonatın oluşturduğu dev sarkık kütleler her yıl binlerce turisti Pamukkale’de bir araya getiren travertenleri oluşturmaktadır.
Sahip olduğu şifalı termal havuzları ve tepeden sarkan kırmızı ve beyaz renkli travertenleriyle Pamukkale mutlaka görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır.
Denizli’nin Antik Kentlerini Görmeden Ayrılmayın:
Denizli’ye gittiğinizde kentte bulunan 14 antik kenti de ziyaret etmelisiniz.
hierapolis111 PAMUKKALE-HİERAPOLİS ANTİK KALINTILAR…
Hierapolis
Şehir merkezinin güneyinden 18 km uzaklıktaki Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulundurduğu çok sayıda tapınak ve dini mekanlar nedeniyle literatürde Kutsal Kent olarak anılmaktadır.
laodikya21 LAODİKYA ANTİK KENTİ…
Laodikeia…
Aynı şekilde, şehrin 16 km güneyinde bulunan Laodikeia Antik Kenti tiyatroları, tarihi çeşmesi, stadyumu, Zeus Tapınağı, kilisesi ve tarihi meclis bankasıyla diğer bir önemli tarihi değerdir.
Denizli’nin Merkezindeki Zenginlikler:
Şehir merkezindeki Uçanbaşı mahallesinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Hieropolis Arkeoloji Müzesi (1984 yılından bu yana müze olarak kullanılan eski Roma Hamamı), tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ak Han Kervansaray ve Çardak Han, Kaklık ve Keloğlan Mağarası, Honaz Milli Park Alanı da kentten ayrılmadan önce gezmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alır.
Denizli’nin Yemekleri:
Denizli‘nin tüm geleneksel yemek çeşitlerini bünyesinde barındıran zengin bir mutfağı vardır.
Kuzu tandırı, keşkek, sırıklı kebap, çökelekli gözleme ve leblebi çorbası gibi lezzetler yöresel yemekler arasındadır.
Kentin yöresel mutfağında sebzenin apayrı bir yeri vardır. Patlıcan yemekleri oldukça yaygındır. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözleme, patlıcan kebabı ve ebe gümeci en ünlü patlıcan yemekleridir.
denizlinin yemekleri 3 DENİZLİ’YE GELENLER, BU YEMEKLERDEN TADMADAN GİTMİYOR…
Tarhana çorbası, kedi börülce çorbası, kuru börülce çorbası ve ovmaç çorbası yöreye özgü başlıca çorbalar arasındadır.
Tas kapama, sirkeli et, bezelyeli et, kuzu kapama, et kapama, kol dolma, kumbar dolma ve arapaşı Denizli’nin başlıca et yemekleridir. Yufka, simit ve bazdırma yöresel ekmeklerdir.
Denizli’nin Ekonomisi:
Denizli ekonomisi, tarım, tekstil, turizm ve sanayi gibi sektörler üzerine kuruludur. Özellikle tekstil üretimi ülke genelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca pamuk, kekik, üzüm üretimi de şehir ekonomisinde etkilidir.
Denizli’nin Tarım ve Sanayi Ürünleri:
Denizli, pamuk üretimiyle tanınırken aynı zamanda tekstil ve deri sektöründe de önemli bir konuma sahiptir. Tarımsal ürünler arasında pamuk, üzüm, kiraz, domates ve pamuklu tekstil ürünleri öne çıkar.
Denizli’nin Kültür Ve Eğlence Durumu:
Festivaller Denizli kültürünün ayrılmaz parçalarıdır. Her yıl kentte 50’den fazla festival düzenlenir.
Ulusal Amatör Tiyatro Festivali (Mayıs), Uluslararası Halk Dansları Festivali (Haziran), Uluslararası Satranç Turnuvası (Ağustos), Ekonomi ve Kültür Festivali (Ağustos), Kiraz Festivali (Haziran) ve Geleneksel Leblebicilik Festivali (Haziran), Çal Kınalı Kuzu (Koyun Atlatma) Festivali gibi çok sayıda kültürel etkinliğin düzenlendiği bir kenttesiniz.
koyun atlatma festivali ÇAL İLÇESİNDE HER YIL YAPILAN SUDAN KOYUN ATLATMA FESTİVALİNDEN BİR FOTOĞRAF…
Büyük şehirlerle karşılaştırıldığında eğlence yaşamının çok hareketli olmadığı Denizli’de, özellikle şehir merkezinde, barlar, kafeler ve canlı müzik mekanları mevcuttur.
Denizli Merkezde Alışveriş Durumu:
Denizli’nin dokumaları, özellikle Buldan’da dokunan yöreye özgü, desenli, renkli, simli, pamuklu, ipekli giysi ve mefruşatlar dünya çapında bir üne sahiptir ve şehrin çeşitli yerlerindeki mağazalarda meraklılarıyla buluşur.
Şehir merkezinde yer alan Kaleiçi ve Babadağlar alışveriş merkezleri tekstil ürünleri, yöresel el sanatları, modaya uygun giyim eşyaları ve daha fazlasını alışveriş severlere sunmaktadır.
Denizli’nin İklim Durumu:
Denizli, genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık geçer. Ancak iç kesimlerde bulunduğu için bazı noktalarda karasal iklim özellikleri de gözlemlenebilir.
Denizli’nin Çevre İllere Uzaklığı:
Muğla-Denizli 230 km/ Aydın-Denizli 170 km/  Manisa-Denizli 270 km/ Burdur-Denizli 120 km/ Uşak-Denizli 130 km/ Isparta-Denizli 230 km/ Afyonkarahisar-Denizli 180 km.
Denizli’nin Büyük İllere Uzaklığı:
İstanbul-Denizli 600-650 km/ Ankara-Denizli 450-500 km/ İzmir-Denizli 220-250 km/ Antalya-Denizli 210-250 km/Adana-Denizli 530-580 km/ Bursa-Denizli 550-600 km
denizlifoto DENİZLİ’NİN GENEL GÖRÜNTÜSÜ…
Denizli’ye Gittiğinde Yemeden, Görmeden, Almadan, Girmeden Dönme!
Dünya harikası travertenleri ile ünlü Pamukkale’de güneşin batışını izlemeden
-Kırmızısu travertenlerini görmeden
Karahayıt ve Yenice kaplıcalarının şifalı sularına girmeden
-Bir çok uygarlıkların yerleştiği antik çağın büyük ve kutsal kentlerinden; Hierapolis,Laodikeia, Colossae, Tripolis ve Heraclia’yı görmeden
-Kaklık ve Keloğlan Mağaralarını gezmeden
-Ağlayankaya ve Güney şelalerini görmeden
-Tarihi Kaleiçi çarşısını ve Babadağlılar iş merkezini gezmeden
-El dokuma, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden almadan 
Serinhisar leblebisi, Tavas pidesi ve Bayramyeri’nde Denizli kebabı yemeden Denizli’den geri dönme…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir