• Güncelleme: 20:16:35 - 24 Mart 2020
  • Yayınlama: 20:16:35 - 24 Mart 2020

CHP Denizli Milletvekili ve Doğa-Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Şifre Haber’in Türkiye gündemine taşıdığı, PAÜBİYOM Bilim tarlarına, Rektör Hüseyin Bağ tarafından, kanalizasyon kanalı açmak amacıyla dozerlerin sokulması haberinden sonra, geniş çaplı bir açıklama yaptı.

Rektör Bağ’a seslenen Karaca “Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildiği, Türkiye’de salgınla mücadelenin sürdüğü, ölümler ve Korona vakalarının arttığı bir dönemde, bilime ne kadar ihtiyaç duyduğumuz ortada iken akademilerin böylesi görüntülerle, bilim yuvası iken aksi olaylarla anılır hale gelmesi üzüntü kaynağıdır” dedi ve “Ya unvanınıza, temsil ettiğiniz makamın sorumluluğuna uygun davranın ya da o unvanı bırakın ve makamı onurluca terk edin!!” şeklinde tepki gösterdi.

WhatsApp Image 2020 03 24 at 19.51.55
ONURLUCA TERKEDİN! 4

İŞTE KARACA’NIN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK MERKEZİ PAÜBİYOM’A DOKUNMAYIN!

Tarım Bakanlığı, TÜBİTAK ve AB destekli, yerli tohum ve bitki üretim merkezine ait milyonluk projelerin yürütüldüğü, alanında uzman ve örnek akademisyenlerin yıllar süren emekleriyle bugünlere getirdiği Pamukkale Üniversitesi Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi BİYOM; gıda güvenliği, tarımsal çeşitlilik, yerli tohum başta olmak üzere Türkiye tarım ve gıda üretimi açısından olduğu kadar uluslararası bilim ve araştırmalara sunduğu katkı açısından da örnek bir merkez… 2010 yılında açılan PAÜ BİYOM, bitki genetiği ve tarımsal biyoteknoloji alanındaki ilk merkez olarak kapsamlı çalışmaların bir arada yürütülmesiyle adından sıkça söz ettiriyor.

PAÜBİYOM, kışlık sebze ıslahı çalışmalarında ilerleme sağlayıp Türkiye’ye ait olmasına katkı kapasitesiyle vazgeçilmez bir öneme sahip… İthal değil yerli hibrit ve sağlıklı bitki-sebzeyi üreten bu merkezin elde ettiği tohum ve sonuçlar; ülkemizin hizmetine sunulup ithalat gerekliliğini ortadan kaldıracak, Tarım Bakanlığına devredilecek. Soğan çeşitlerinden hibrit üretim gerçekleştirme başarısı gösteren BİYOM, bitki türlerinin modern teknolojilerle toplanması, karakterize edilmesi, korunması, çoğaltılması ve ıslah edilmesine, kaybolmakta olan bitkisel gen kaynaklarının korunabilmesi için gerekli teknolojilerin geliştirilmesine, hibrit sebze çeşitleri üretiminin gerçekleştirilmesine evsahipliği yapıyor.

Ya unvanınıza, temsil ettiğiniz makamın sorumluluğuna uygun davranın ya da o unvanı bırakın ve makamı onurluca terk edin!!

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise; AB, TÜBİTAK, Bakanlıklarla yürütülen projelere, bitki ıslahı ve hijyenik bitki çalışmalarıyla hastalıktan arındırılmış bitki üretimi yaparak ithal tohumun önüne geçen uygulama ve araştırma merkezini hedefe koyup uzun süredir faaliyetlerinin sona ermesine yönelik baskılarıyla ve mobing iddialarıyla bir bilim insanına yakışmayacak yanlış tutum sergiliyor.

BİLİM İNSANLARI YALNIZ DEĞİLDİR…

Merkezin bulunduğu alana dozerle girilip bitkilerin sökülmesi operasyonunda bizzat orada bulunan, hukuka aykırı işlem yapamazsınız uyarısında bulunan Merkez akademisyenleri Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye  Çelebi Toprak’ın  tartaklanmasına göz yuman Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı kınıyorum. Pamukkale Üniversitesi’nin liyakatsız atamalarla, mobinglerle gündeme gelmesine sebep olan Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı bilim insanı ahlakı ve vicdanıyla hareket etmeye, bilim üreten bir kurumu yönettiğini, makamların gelip geçici olduğunu hatırlamaya davet ediyorum. Tüm akademik camiayı ise PAÜ’de yaşanan bu bilim karşıtlığına karşı ses vermeye davet ediyorum.

GÖREVİNİZ BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN ÖNÜNÜ AÇMAK…

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildiği, Türkiye’de salgınla mücadelenin sürdüğü, ölümler ve Korona vakalarının arttığı bir dönemde, bilime ne kadar ihtiyaç duyduğumuz ortada iken akademilerin böylesi görüntülerle, bilim yuvası iken aksi olaylarla anılır hale gelmesi üzüntü kaynağıdır. Dozerleri bırakın; bilime hizmet etmek üzere kurulan bu araştırma merkezlerinin büyümesi, desteklenmesi yönündeki sorumluluğunuzu yerine getirin!

BU AÇIKLAMAYA NEDEN OLAN ŞİFRE HABER’İN YAPTIĞI HER İKİ HABERE DE, AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ:


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...