• Güncelleme: 11:13:04 - 12 Ocak 2021
  • Yayınlama: 11:13:04 - 12 Ocak 2021

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, son iki ay içerisinde işlenen PAÜ’lü kız öğrencileri cinayetlerini ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, öğrenci cinayetlerini ‘Apart’lara dayandırması üzerine, İçişleri Bakan’ı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle 5 maddeden oluşan bir soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

İŞTE SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI…

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 12.01.2021

Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan 2 kız öğrenci, 2 ay arayla kaldıkları apartta eski erkek olduğu iddia edilen kişiler tarafından işlenen cinayete kurban giderek hayatını kaybetmiştir.

yasin

Aynı Üniversitede okuyan, apartta kalan bir kız öğrenci de, sosyal medya aracılığıyla hayatının tehlikede olduğunu duyurarak, yetkililerden yardım talebinde bulunmuştur.

Olaylar üzerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir:

“Yine bizi üzen bir apart olayı ile karşı karşıyayız. Apartlarda yaşanan bu gibi elim olayların bir daha tekrarlanmaması için, gereken önlemlerin alınmasında Üniversite Yönetimi olarak hazırız.”

Bu doğrultuda;

  1. 1- Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet görerek hayatını kaybeden kız öğrenci sayısı ne kadardır?
  2. 2- Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla resmi makamlara şikayette bulunan kız öğrenci sayısı ne kadardır?
  3. 3- Son 5 yıllık dönemde, yakını ve/veya tanıdığı erkekler tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla koruma altına alınan kız öğrenci sayısı kaçtır?
  4. 4- Apart ya da özel yurtlarda kalan kız öğrencilerin güvenliği nasıl sağlanmaktadır?
  5. 5- Üniversitelerde okuyan kız öğrencilerimizin kaldıkları, yurt, pansiyon, apart gibi konaklama yerlerinde can güvenliklerinin sağlanabilmesi açısından üniversitelerimizce alınan tedbirler nelerdir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...