• Güncelleme: 12:49:00 - 23 Eylül 2021
  • Yayınlama: 12:49:00 - 23 Eylül 2021

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale’yi sporun başkenti yapacağım” diyor ama; Akvadi Spor Tesisleri’nin kısa sürede nasıl kullanılamaz hale geldiğini ve tadilat için 1 milyon 824 bin liranın gerektiğini nasıl açıklayacak merak ediyorum.

Çünkü; tesis Pamukkale Belediyesi’nin elindeyken bu hale geldi ve malumunuz lafla peynir gemisi yürümüyor.

İşin aslı şu;

Akvadi Spor Tesisleri’nin içinde bulunduğu Akvadi Parkı 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’ye yaptırıldı. Park 5 yıl sonra 2017’de hizmete açıldı ve iki yıl sonra (2019 sonu Eylül-Ekim gibi ) Pamukkale Belediyesi’ne devredildi.

TESİSLER KENDİ KADERİNE TERKEDİLDİ…

1 3Milyonlar dökülerek yapılan, içinde halı sahaları, bir büyük nizami futbol sahası, soyunma odaları, toplantı salonu, mutfak ve güvenlik odasının bulunduğu tesisler de sorunlar ortaya çıktı. Önce nizami futbol sahasının zemininde çökme görüldü, stadın çökme olan kısmı kullanılamaz hale geldi. Antremanlar sahanın diğer yarısında oynandı.

Sonra elektrik arızası oldu. Koca tesis arıza nedeniyle bir yıl boyunca karanlıkta kaldı. Amatör sporcuların antremanları karanlıkta yapılır oldu. Güvenlik görevlisi ve bekçi gibi personel olmadığı içinde hırsızların uğrak mekanı haline geldi. Kapıları, pencereleri kırıldı, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, malzemeler ve hatta soyunma odalarının yağmur oluklarına kadar hepsi yağmalandı.

Yani anlayacağınız içinde nizami futbol sahası olan milyonlara mal olan spor tesisleri kendi kaderine terkedildi.

Saha da antreman yapan amatör spor takımları ise iki yıl boyunca şikayet edecek merci aradı durdu!

Pamukkale Belediyesi’ne başvurmalara, güvenlik görevlisi ve kamera talep etmelerine karşın bir yanıt gelmedi.

Belediye; güvenlik görevlisi, bekçi, kamera gibi koruyucu, caydırıcı önlemler almadığı gibi tesisle de ilgilenmedi, kendi haline terk etti.

Büyükşehir Belediyesi ise kimseyi dinlemedi.

2017 yılında TOKİ’ye yaptırılan Akvadi Spor Tesisleri 4 yıl gibi kısa bir süre içinde kullanılamaz hale geldi- getirildi.

BELEDİYE KASASINDAN 1 MİLYON 824 BİN LİRA ÇIKACAK…

Sonra ne mi oldu?

Şu oldu:  

Geçtiğimiz mart ayında (23 Mart 2021 ) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Pamukkale Belediyesi arasında; “Gençlik ve Spor Yatırımları Protokolü” imzalandı. Çok sayıda spor tesisin yapılmasının planlandığı protokol içinde enkaz halindeki Akvadi Spor Tesisleri de vardı.

Elbette bu yatırım değil, onarımdı!

Nitekim Pamukkale Belediyesi Akvadi Spor Tesisleri’nin tadilatı için ihaleye çıktı.

Peki son durum ne?

İhale 11 Ağustos’ta yapıldı, ihaleyi HMC İnşaat aldı. Başkan Örki ile firma sahibi Metin Hülagü arasında sözleşme imzaladıktan sonra firma Akvadi tesislerinde iş başı yaptı. Akvadi Statı’nda zemin yenileme, tel örgü ve ışıklandırma sistemleri yenilenecek.

Bu işin bedeli 1 milyon 824 bin lira. Eski parayla söylersek yaklaşık 2 trilyon…

Elbette Belediyenin kasasından çıkacak, müteahhitin kasasına girecek.

WhatsApp Image 2021 09 22 at 17.08.22

Tesislerin 5 milyon liraya mal edildiği söyleniyor, bugünkü onarım maliyetini de eklersek 7-8 milyon TL…

Peki bu işin sorumlusu kim veya kimler?

Çöken zemini müteahhitten teslim alan Büyükşehir mi, tesisleri iki yıl boyunca kaderine terk eden Pamukkale Belediyesi mi, bütün bunlara karşı denetim yapmayan Gençlik Spor İl Müdürlüğü mü?

Yoksa olup biteni görmezden gelen basın mı?

Hepsi…

Başka türlü olsa Örki, önünde Akvadi tesislerinin enkazını dururken, hamasi nutuklar atma, Pamukkale’yi sporun başkenti yapacağını söyleme cesaretini bulamazdı.

Öyle ya O konuşurken bir hesap soran çıkardı işte…

Bütün bunlar bana Gobels’in “Bana vicdansız bir medya verin, size bilinçsiz halk kitleleri yaratayım” sözünü anımsatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir