• Güncelleme: 13:51:55 - 5 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 13:51:53 - 5 Ağustos 2022

Şifre Haber tarafından ‘ Bizim Günahımız Ne Başkan?’ manşeti ve ‘Bu Hangi Vicdana, İnsafa, Hakka Ve Adalete Sığar…’ alt başlığıyla  gündeme getirilen, Denizli Merkezefendi Belediyesi çalışanı mimar ve mühendislerin feryadına, TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi destek verdi.

OZLEM DURDU KABEL
ÖZLEM DURDU KABEL/ MİMARLAR ODASI BAŞKANI

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yayınlayan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel “Denizli Merkezefendi Belediyesinin taşeron şirketi olan Mertaş  kadrosunda  çalışan “Mimar” ve “Mühendis” meslektaşlarımızın ve çalışanların  maaşları ve özlük hakları ile ilgili Şifre Haber sitesinde  yayınlanan 04.08.2022 tarihli haber sonrası meslektaşlarımızın haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NE UYARI YAZISI GÖNDERİLDİ…

Şifre Haber’in konuyla ilgili haber çalışmasıyla birlikte, Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan mimar ve mühendislerin yaşadıkları haksızlıkların farkına varan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, basın açıklamasıyla yetinmeyip oda tarafından hazırlanan bir uyarı yazısının da Denizli Merkezefendi Belediyesi’ne ulaştırıldığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

MUHENDISLER
ŞİFRE HABER’İN İLK HABERİNİ OKUMAK İSTEYENLER, ÜSTEKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRLER…

Konuyla ilgili olarak Şifre Haber’le temas kuran bazı mağdur mimar ve mühendisler “Gerçekten durumumuz çok vahim” diyerek tepki göstermişler ve “Belediyede çalışan tüm kesimlerin maaşlarına çok güzel iyileştirmeler, zamlar yapılmasına rağmen ve yıllık tüketici enflasyonunun %78.62, Yıllık Üretici Enflasyonun %138.31 açıklanmasına rağmen, Belediyemiz biz işçi statüsünde çalışan mimar ve mühendislere sadece %28 zam öngörmüş. Bu hangi vicdana, insafa, hakka ve adalete sığar. Bizim suçumuz günahımız nedir?” diye feryat etmişlerdi.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI VE UYARI YAZISI…

“KAMUOYUNA DUYURULUR!

Denizli Merkezefendi Belediyesinin taşeron şirketi olan Mertaş  kadrosunda  çalışan “Mimar” ve “Mühendis” meslektaşlarımızın ve çalışanların  maaşları ve özlük hakları ile ilgili Şifre Haber sitesinde  yayınlanan 04.08.2022 tarihli haber sonrası meslektaşlarımızın haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.

Merkezefendi Belediyesinde çalışan mimar ve mühendis kadrosunda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve maaşları ile ilgili Odamıza her ne kadar Belediye çalışanları tarafından bir bildirim olmasa da ,odamızın temel görevlerinden biriside meslektaş hakkını korumaktır.

Mimar ve mühendis meslektaşlarımızın duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda taşeron firma Mertaş’a bağlı olarak çalıştıkları öğrenilmiştir.  Mimar ve mühendis çalışanların maaşlarının hak ettikleri bedel olmadığı; aynı zamanda TMMOB’nin mimar, mühendis ve şehir plancıları için belirlediği brüt asgari bedelin 11.200,00 TL olduğu konusunda Odamız tarafından hazırlanan bir uyarı yazısı Merkezefendi Belediyesine gönderilmiştir. Uyarı metnimizi ekte bulabilirsiniz.

Her yerde ve her zaman TMMOB’a bağlı Oda üyelerinin birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerek söylediğimiz gibi;

1.Mimar ve mühendis meslektaşlarımız taşeron şirketlerde çalıştırılmaktan vazgeçilerek acilen Belediye kadrosuna alınmalıdır.

2.Meslektaşlarımızın maaşları acilen TMMOB tarafından belirlenen brüt asgari bedel düzeyine çıkarılmalıdır.

Özlem DURDU KABEL

TMMOB

Mimarlar Odası Denizli Şubesi

Yönetim Kurulu Adına

Başkan”

——————

MIMARLAR UYARI
Şifre Haber Duyurdu, Mimarlar Odası Harekete Geçti… 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir