• Güncelleme: 16:15:50 - 11 Ocak 2022
  • Yayınlama: 15:17:25 - 11 Ocak 2022

Programlarda öğrenci temsilciliği seçimleri için oy verme işlemlerinin olduğu gün, İlahiyat Fakültesi önünde öğrenciler arasında kavga çıktığı öğrenildi. Öğrencilerin birbirine girdiği kavgada bir öğrencinin yaralandığı, üniversite yönetiminin ise Rektör Yardımcısı imzasıyla, ‘ilginin yetersiz olması’ nedeniyle seçimleri iptal ettiği bildirildi.

SİYASET BULAŞTIRMAYIN, DİYE UYARMIŞTIK…

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde, www.pauburada.com , üniversitede gerçekleştirilen bir etkinliğin AK Parti’nin şovuna dönüştürülmesi “Ne yaptığınızın farkında mısınız?” başlığıyla gündeme getirilmiş ve öğrencilerin siyasete bulaştırılmasının kötü sonuçlar doğuracağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

BU HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

WhatsApp Image 2021 10 20 at 21.38.44

ÖZTÜRK DE YAZDIĞI KÖŞE YAZISI İLE TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ…

Öte yandan, www.pauburada.com ‘un uyarı amaçlı haberini köşesine taşıyan Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk ise “Gerçekten Farkında mısınız?” diyerek, yapılan bu tür etkinliklerin üniversite gençliği arasında gerginliğe yol açabileceğini, üniversite yönetiminin tüm öğrenci gruplarına ve kulüplerine karşı eşit mesafede olması gerektiğini dillendirerek, yetkilileri uyarmıştı.

BÜLENT ÖZTÜRK’ÜN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

oldu olacak parti bayraklarini da assaydiniz 139

KORKULAN OLDU…

Öğrenci topluluklarının siyasi partilerin bir kolu gibi çalışmasının sakıncalı sonuçlar doğuracağını, PAÜ yönetiminin 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak üniversite öğrencilerine ulaşmak isteyen siyasi partilere mesafeli durmasını gerektiği yönündeki tüm uyarılarımıza rağmen korkulan oldu.

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimleri için 13 Aralık 2021 tarihinde seçim takvimi açıklanmış, öğrenciler bir ay sürecek seçim çalışmaları için kolları sıvamıştı.

foto kolaj
PAÜ Öğrenci Temsilciliği Seçimlerinde Öğrenciler Çatıştı, Seçimler İptal Edildi… 6

Programlarda öğrenci temsilciliği seçimleri için oy verme işlemlerinin olduğu gün, İlahiyat Fakültesi önünde öğrenciler arasında kavga çıktığı öğrenildi. Öğrencilerin birbirine girdiği kavgada bir öğrencinin ise yaralandığı, polisin zamanında müdahalesi sonucu olayların büyümeden önlendiği öğrenildi.

İPTALİN NEDENİ ‘İLGİSİZLİK’MİŞ…

Diğer taraftan öğrenciler arasında yaşanan olaylar hiç olmamışçasına, PAÜ Rektör Yardımcısı İbrahim Kısaç imzasıyla, 6 Ocak tarihli ilgili birimlere gönderilen yazıda ‘çevrimiçi olarak yapılan seçimlerde bazı programlar için aday gösterilmemesi ve oylamaya katılımın düşük olması nedeniyle seçimlerin iptal edildiği’ bildirildi.

iptal yazisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir