• Güncelleme: 15:23:41 - 12 Ekim 2023
  • Yayınlama: 13:55:51 - 12 Ekim 2023

Pamukkale Üniversitesi, aracıyla kampüse giren öğrencilerden 450 lira ile 2 bin lira arası abonelik ücreti alacak. Hastane otoparkı ise yüzde 200 zamlanarak 30 liraya yükseldi.

Pamukkale Üniversitesi kampüsüne araçla girmek artık ücretli. Akademik ve idari personel haricinde kampüse girmek isteyenlerden 40 lira, öğrencilerden ise 30 lira ücret alınıyor. Öğrenciler için ayrıca abonelik sistemi başlatıldı. Aracıyla kampüse girmek isteyen öğrenciden bir aylık 450 lira, 3 aylık bin lira, 6 aylık bin 750 lira, 8 aylık ise 2 bin lira abonelik ücreti alınacak.

Ciddi güvenlik sorunu yaratacağı için otobüse devam edilmiş

Yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim öğretim ile günlük 7 bin civarında hastaya sağlık hizmetinin verildiği, ayrıca 5 bin personelin işbaşı yaptığı Pamukkale Üniversitesi kampüsünde, fiziki alanının küçük olması, kampüs içi araç trafiğinin kontrolsüz şekilde serbestliğinin ciddi güvenlik ve hizmet kaybına neden olacağından kampüs içi ulaşımın Denizli Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerce devam edilmesine karar verildiği öğrenildi.

PAÜ Yüzde 200 Otopark Zamlarıyla Rekora Gidiyor...
PAÜ Yüzde 200 Otopark Zamlarıyla Rekora Gidiyor…

Toplu taşımaya özendirmek için abonelik ücreti tanımlandı

Edinilen bilgiye göre, toplu taşımayı özendirmek amacıyla kampüse girişlerin ücretli hale getirildiği; özel araçla giriş yapmak isteyen öğrencilere de bütçelerine uygun olabilecek abonman ücretleri tanımlandığı ileri sürüldü.

Öte yandan, Orman Bölge Müdürlüğüyle kampüs sınır alanlarının kapatılması yönünde çalışmalara en kısa zamanda başlanacağı öğrenildi.

Hastane otoparkı 30 lira oldu

Hastane otoparkına ise yüzde 200 zam geldiği, daha önce 10 lira olan hastane otopark ücretinin yüzde 200 zamlanarak 30 lira olduğu öğrenildi.  

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Kadir Ahmet

      Sorsan enflasyon çift haneli. Yersen tabii.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir