• Güncelleme: 17:13:01 - 10 Eylül 2023
  • Yayınlama: 20:20:01 - 6 Eylül 2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi’nden geçen Temmuz ayında mezun olan başarılı tarih profesörlerinden Prof. Dr. Durmuş Akalın, iki ay önce mezun olduğu fakülteye dekan vekili olarak atandı.

Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olan, aynı zamanda  Rektör Yardımcılığı görevini yürüten başarılı akademisyenlerden Prof. Dr. Durmuş Akalın, geçtiğimiz Temmuz ayında mezun olduğu fakültenin vekaleten başına getirildi.

Pamukkale Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak öğretim üyeliği devam ederken 2018 yılında asıl alanına büyük katkısı olacağı düşüncesiyle ilahiyat okumaya karar veren ve yeniden üniversite sınavlarına girerek PAÜ İlahiyat Fakültesi’ni kazanan Prof. Dr. Akalın, 2023 yılının Temmuz ayında mezun oldu.

Akademisyen kimliği dışında, Rektör yardımcılığı görevinde de azimli çalışmalarıyla PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın dikkatini çeken Prof. Dr. Durmuş Akalın, ikinci bir idari görev olarak 2 ay önce mezun olduğu İlahiyat Fakültesi’ne vekaleten dekanı olarak atandı.

—————

ŞİFRE HABER’DEN ÖZÜR VE DÜZELTME…

Sevgili Şifre Haber Okurları…

iki ay once

Bir süre önce yayınladığımız bu haberin içeriği aynı olmasına rağmen haberin başlığı ve öne çıkarılan görselinde ‘2 Ay Önce Mezun Olduğu Fakülteye, Dekan Oldu…’ şeklinde sunulması nedeniyle ‘liyakatsiz ve hak etmediği halde atandığı’ şeklinde, istemeyerek de olsa yanlış anlaşılmalara fırsat verilmiştir.

Sayın Profesör Dr. Durmuş Akalın’dan ve üniversite yönetiminden bu konuyla ilgili bir tepki gelmemesine rağmen haberimizi yayınladığımız tüm platformlarda takipçilerimizin de (haberi tam olarak okumadan) olumsuz yorum yaptıkları ve haksızlığa varan değerlendirmelerde bulundukları görülmüş, bu nedenle de Genel Yayın Yönetmenimiz Bülent Öztürk’ün uyarısı sonucu haberimizde revize yapılmasına karar verilmiştir.

Revize kararı sonucu haberimizin öne çıkarılan görseli ve başlığında gerekli değişiklikleri yapıyor, haber sunumumuzdan kaynaklı yanlış anlaşılma sonucu verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı başta haberimizin kahramanı Prof. Dr. Durmuş Akalın hocamız olmak üzere PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile yönetiminden ve Şifre Haber’in çok değerli takipçilerinden özür diliyor, haberimizi son haliyle yeniden yayınlıyoruz.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir