• Güncelleme: 10:48:38 - 29 Nisan 2022
  • Yayınlama: 10:25:15 - 29 Nisan 2022

Pamukkale Üniversitesi’nin resmi instagram hesabı hacklendi. Paylaşımlarda yüksek meblağda banka hesabı gösterilerek borsa yatırımından para kazanmak için referans olunacağı ifade edildi.

www.pauburada.com ‘un haberine göre, Pamukkale Üniversitesi’nin 20 bin takipçili resmi instagram hesabı ‘pauedutr’ dün saat 19.00 civarında hacklendiği bildirildi.

Hesabın hikayesinde borsa yatırımı ile ilgili paylaşımlar yapıldı. Yüksek meblağlı banka hesabı fotoğrafının üzerine “Yakın bir dostumun tavsiyesi üzerine girmiş olduğum borsa yatırımından 5000 TL yatırım sonucunda 87.000 TL para kazandım. Tüm arkadaşlarımın 24 saat içinde bu yatırımdan faydalanmasını istiyorum. Paraya ihtiyacı olan arkadaşlarım mesaj atsın. Ben referans olacağım. En ufak risk durumunda paranızda iade ediyorlar. Denemek isteyenler benim referansımla üye olabilir” yazısı yazıldı.

Ayrıca soru soran kullanıcılara ise işlemin nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatılarak, bu yazışmalar da hikayede paylaşıldı.

PAÜ’nün instagram hesabında takipçi sayısının düştüğü görüldü.

İşte o paylaşımlar:

pau hack5
pau hack2
pau hack3
pau hack4

PAÜ yedek instagram hesabı açtı…

pau aciklama

Pamukkale Üniversitesi’nin kurumsal instagram hesabının hacklenmesinin ardından yedek hesap açılarak şu açıklama yapıldı: “Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından @pauedutr adlı kurumsal instagram hesabımız kontrol dışı kullanılmakta olup çeşitli dolandırıcılık/sahtecilik konularında paylaşımlara maruz bırakılmaktadır.

Hesabın paylaşımlarına itibar etmemenizi, oluşturulan yedek hesabımız @pau.edu.tr adresinden duyuruları takip etmenizi rica ederiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • MEHMET YILMAZ

      kendi instagram profiline sahip olmayanlar çocuklarımıza nasıl sahip çıkacaklar? koskoca üniversite kendi sosyal hesabının güvenliğini bile sağlayamıyor. teknokentlerde bir sürü dijital güvenlik şirketi var hangi birini ciddiye alalım biz şimdi. bu kaçıncı PAÜ REZALETİ

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir