• Güncelleme: 12:49:36 - 23 Mart 2020
  • Yayınlama: 12:49:36 - 23 Mart 2020

ŞİFRE/HABER- Koronavirüs nedeniyle, derslerin 23 mart sabahından itibaren canlı olarak yayınlanacağını duyuran PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, ballandıra ballandıra duyurduğu  PAÜ Dijital Teknoloji Merkezi OBİS Sistemi, yayına giremeden çöktü. Rektör Bağ’ın, attığı twitlerde 52 bin öğrencinin olmasına rağmen, 103 bin giriş yapıldığını ileri sürmesi ise, kafa karışıklığına neden oldu.

Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 21 mart tarihinde bir basın açıklama yayınlayarak, derslerin 23 Mart sabahı canlı olarak  yıllardır üzerinde çalışılan sistem aracılığıyla yayınlanacağını belirterek şöyle demişti:

Ekran Alıntısı
PAÜ’NÜN MİLYONLUK SİSTEMİ ÇÖKTÜ… 5

“Bilindiği gibi bu kapsamda tüm üniversitelerin yerleşkelerinde eğitim ve öğretim, konferans, bilimsel toplantılara ara verilmiş, derslerin dijital ortamlarda canlı olarak yapılması kararı alınmıştır. Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak, son yıllarda yürüttüğümüz dijitalleşme çalışmalarının sonucunda, Üniversitemiz bünyesinde faaliyete açtığımız PAÜ Dijital Teknoloji Merkezi İnteraktif Salonlarında elektronik ortamda ders anlatımı, çevrim içi toplantı ve tez sunumu gibi uygun bir platform sağlamaktadır. Derslerin dijital ortamda devam edebilmesi adına gerekli teknik hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. 23 Mart Pazartesiden itibaren derslerimiz canlı ders sistemi üzerinden devam ediyor olacak.”

WhatsApp Image 2020 03 23 at 12.12.55
PAÜ’NÜN MİLYONLUK SİSTEMİ ÇÖKTÜ… 6

ŞOK YAŞADILAR…

Bu açıklama üzerine, derslerine dijital ortamda devam etmek isteyen öğrenci ve bu dersleri öğrencilere ulaştırmak için sistem başında hazır bekleyen yüzlerce öğretim üyesi, adeta şok yaşadı.

PAÜ’nün https://obis.pau.edu.tr/ adresine girenler, sistemin çalışmadığını gördüler. Sorunu sosyal medyadan, özellikle de @pauburada adresinden paylaşan öğrenciler, bir an önce çözülmesini talep ederken, twitlere cevap veren Rektör Hüseyin Bağ ise şu twitleri attı:

WhatsApp Image 2020 03 23 at 12.10.36
PAÜ’NÜN MİLYONLUK SİSTEMİ ÇÖKTÜ… 7

“  Sevgili öğrencilerimiz, sisteme yoğun giriş yapıldığı belirli zamanlarda sistem hatası yaşanmaktadır. Aynı anda dersi olan ve sisteme giriş yapması beklenen öğrenci sayısı 10 bin kadardır. Ancak bugün bir saat içerişinde 103 bin oturum açıldığı görülmüştür. Toplam öğrenci sayımız 52 bin iken 103 bin sayısı normalin çok üstündedir. Bu nedenle belirli bir süre sisteme yalnızca hocalar girip derslerini anlatacaklar Öğrencilerimiz daha sonra sistemden dersleri takip edecekler. Sistemden dersi izlemiş olmak devam olarak kabul edilecektir” diye cevap verirken, 52 bin öğrencisi sayısı olmasına rağmen, nasıl 103 bin giriş yapıldığı açıklaması ise, birçok öğrenci tarafından ‘anlaşılmaz’ bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...