• Güncelleme: 20:27:38 - 12 Şubat 2023
  • Yayınlama: 18:57:33 - 12 Şubat 2023

Denizli Valiliği, Depremzede vatandaşlarımızın şehrimizde misafir edilmesi ile ilgili çeşitli sosyal medya platformlarında birtakım kötü niyetli kişilerin yardım ve misafir etme faaliyetlerini istismar ettikleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Valilik yetkilileri, bu tür istismar olaylarına fırsat verilmemesi için valiliğin resmi sosyal medya adreslerinden yapılan bildirimlerin dikkate alınmasını belirterek, aşağıdaki uyarıyı yaptılar:

“Denizli’mizden afet bölgesine gönderilmek ve ilimizde misafir edilen afetzedelere ulaştırılmak üzere ayni yardımlar, Valiliğimiz koordinesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi EGS Kongre ve Kültür Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde, ilçelerimizde de Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından toplanmaya devam etmektedir.

Ayrıca deprem bölgelerinden ilimize gelen afetzedelerin kayıtları ve barınma organizasyonları AFAD İl Müdürlüğümüz ve ilçe kaymakamlıklarımız vasıtasıyla 7 gün 24 saat yapılmaktadır.

Depremzede vatandaşlarımızın şehrimizde misafir edilmesi ile ilgili çeşitli sosyal medya platformlarında birtakım kötü niyetli kişilerin yardım ve misafir etme faaliyetlerini istismar ettikleri yönünde bilgiler alınmaktadır.

Afetzede vatandaşlarımızın yanıltıcı ve mağduriyet doğuracak bilgilere itibar etmemeleri, Valiliğimizin internet sitesi ve resmi twitter hesabı üzerinden yapılan bildirimlere göre hareket etmeleri, bu tür art niyetli kişilerin tespit edilmesi halinde güvenlik güçlerine bilgi verilmesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

5 BİNE YAKIN DEPREMZEDE İLİMİZDE MİSAFİR EDİLİYOR…

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm Türkiye etkilenen 10 il için seferber oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Denizli’de Vali Vekili Mehmet Okur AFAD İl Müdürlüğü’nde bilgilendirmede bulundu.

Vali Vekili Okur, “İlimizde ve ilçelerimiz dahil olmak üzere tüm kurumlar, belediye ve STK’lar tüm kaynaklarıyla destek olmak için sahaya intikal ettiler. Deprem bölgesinde ilk andan itibaren başta Valimiz Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere toplam olarak 305 ekip, bin 862 personel, 367 iş makinesi ve araç, 1 arama kurtarma köpeği, 5 ikmal aracı ve 2 adet seyyar mutfak görevlendirilmiştir. Bunlar sahada halen daha görev yapmaktadır. Şuana kadar ilimizde barındırma çalışmalar hakkında genel bilgi ise KYK’da 494 vatandaşımız, otel ve apart 127 vatandaş, 4 bin 124 vatandaşımızda kendi imkanlarıyla hayırsever ve akrabalarında ikamet ederken, toplam şuana kadar 4 bin 745 depremzedeye barınma imkanı sağladık. Bu yönden ilimizde herhangi sıkıntımız yoktur” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir