• Güncelleme: 17:57:15 - 1 Ekim 2022
  • Yayınlama: 17:57:12 - 1 Ekim 2022

Pamukkale Üniversitesine yönelik tematik yayıncılık yapan, PAÜ’lü öğrenciler, öğretim üyeleri ve çalışanları tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilen www.pauburada.com internet sitesinin editörü tarafından kaleme alınan bir makale büyük ilgi gördü.

Seçim öncesi, özellikle üniversite gençlik örgütlenmelerine büyük önem veren ve gençlerin oylarının öneminin bilinciyle yoğun çalışmalar yapan AK Parti teşkilatlarının, son zamanlarda illere gelen siyasi kimlikleri üniversitelere yönlendirerek etkinliklere katılmalarının sağlanmasına dikkat çeken www.pauburada.com ‘un editörü, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, Ak Parti’nin üniversite gençlik örgütlenmesi olan ÜNİAK’ın davetlisi olarak PAÜ’ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelik yaptığı konuşmada “Üniversitemizin sizi aşkla beklediğini şu topluluk gösteriyor” cümlelerinden yola çıkarak ilginç bir yazı kaleme aldı.

Üniversite çevreleri tarafından yoğun ilgiyle takip edilen www.pauburada.com‘ un editörü tarafından kaleme alınan ve büyük ilgi gören yazısı şöyle:

Rektör aşkla 2023’e hazırlanıyor…

Ülke olarak 2023’te seçime gideceğiz. Siyasi liderler, milletvekilleri, parti teşkilatları uzun süredir meydanlarda boy gösteriyor. Çarşıda, pazarda, markette, kahvede, taksi duraklarında, esnaf ziyaretlerinde, orada-burada, her yerde.

Gelecek yıl yapılması planlanan seçimlerde ilk kez oy kullanacak genç sayısı altı milyon, hal böyle olunca siyasilerin gençlere en hızlı, en kolay ve yüz yüze ulaşabilecekleri yerler üniversiteler oluyor.

Pamukkale Üniversitesi’nde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte her yer cıvıl cıvıl, öğrenci toplulukları stantlar açmış, topluluğunu tanıtıyor, üye yapıyor ve kendi alanında çeşitli organizasyonlar planlıyor.

uniak stant

Üniak her yerde…

Ak Parti’nin üniversiteli gençlere ulaşmak için kurduğu ÜNİAK (Üniversiteli Ak Gençlik) okulun açıldığı ilk günden itibaren kampüste öğrenci hareketliliğinin olduğu her yerde karşımıza çıkıyor. ÜNİAK, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu çatısı altında kampüs içinde ve dışında stantlar açarak, yoğun ve disiplinli bir çalışma yürütüyor.

Üniak kimdir? AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi’nin, üniversitesi olan 81 il ve ilçesinde faaliyetlerde bulanan gençlik teşkilatıdır.

İsim isim öğrenci topladılar

Geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kampüse geldi ve öğrencilerle buluştu. Çavuşoğlu, Üniak’ın üniversitedeki öğrenci topluluğu olan Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu tarafından davet edildi. Çavuşoğlu’nun “Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası” konulu söyleşisine katılım sağlanması için üniversite yönetimi çok ivedi bölümlere yazı göndererek, öğrencilerin isimleri, TC numarası, telefon vs. bilgilerini göndermelerini istedi.

kutluhan cavusoglu1

Öğretim elemanları ve personele de akademik birimlerin yöneticileri tarafından whatsapp ve diğer iletişim kanallarından ulaşılarak katılmaları rica edildi!

“Üniversitemiz sizi aşkla bekledi”

Gelelim o güne. Sahneye çıkan Rektör Kutluhan “Dış politikamızdaki yoğun gelişmelere rağmen Pamukkale Üniversitesi’ne gelmeniz bizleri  gerçekten çok  mutlu etmiştir. Üniversitemizin sizi aşkla beklediğini şu topluluk gösteriyor. En önemlisi bu hafta 30 temayla 30. yılımızı kutluyoruz.  Bu toplantıda bu temaların en büyüğü oldu” dedi.

kutluhan cavusoglu

PAÜ’ün 30. kuruluş yılı nedeniyle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar 30 yıl 30 tema etkinliklerinin açılışına katıldı, üç gün boyunca çok sayıda etkinlikte yer aldı, ziyaretler gerçekleştirdi, öğrencilerle buluştu ama en önemli toplantı Çavuşoğlu’nun katıldığı etkinlik oldu. YÖK Başkanı duymasın, üzülür hocam.

Hocam sorularımız var

Sonuç itibariyle, şu soruların cevaplarını sizden almak isteriz sayın hocam. 

SORU1: Öğrenciler kendi siyasi düşüncesine uygun olarak bir araya gelip öğrenci topluluğu kurabilir mi?

SORU2: Bu amaçla kurulan öğrenci toplulukları kendi siyasi liderini, milletvekilini, parti teşkilatından önemli isimleri davet edebilir mi?

SORU3: Öğrenci toplulukları tarafından davet edilen tüm siyasi konukları, aynı aşkla kucaklayabilecek misiniz?

SORU4: Bir eğitim kurumunun siyasetin içinde yer alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

SORU5: Seçim yaklaştıkça ayrıştırıcı ve sivri dilli siyasetin öğrenciler üzerindeki etkisi ve üniversiteye yansıması nasıl olur?

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederiz…


ŞİFRE HABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ BÜLENT ÖZTÜRK’ÜN DAHA ÖNCE YAYINLADIĞI VE ÜNİVERSİTELERDE SİYASET YAPILMASINI ELEŞTİRDİĞİ “PARTİ BAYRAKLARINI DA ASSAYDINIZ…” BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

oldu olacak parti bayraklarini da assaydiniz 139
Sayın Hocam, Tüm Siyasileri Aynı 'Aşkla' Kucaklayabilecek misiniz? 6

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Mehmet Ali

      Parti devleti olunca herkes böyle davranıyor.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir