• Güncelleme: 19:49:51 - 27 Şubat 2020
  • Yayınlama: 19:49:51 - 27 Şubat 2020

Çin’de başlayan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan CoronaVirüsü’ne Denizli’de rastlandığı ve iki yabancı uyruklu kişinin hastanede karantinaya alındığı yönündeki sosyal medya paylaşımlarının artması ve söylentilerin kulaktan kulağa yayılması üzerine Denizli Valiliği bir açıklama yaptı.

Çin’de başlayan ve kısa sürede yüzlerce kişinin canına mal olarak tüm dünyayı saran CoronaVirüsü’nün korkusu Denizli’de de yaşandı. “Denizli Devlet Hastanesi’nde iki İranlı, Corona Virüsü nedeniyle karantina altına alınmış” şeklindeki paylaşımların artması üzerine Denizli Valiliği bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada 26.02.2020 tarihinde İran, Kırgız veAfganuyruklu3 yabancıvatandaşınyüksek ateş, burun akıntısı gibişikayetlerinedeniyleDenizli Devlet Hastanesi’ne sevklerinin yapıldığı belirtilerek , “Şahısların numuneleri alınmış ve enfeksiyon hastalıkları servisinde gözlem altına alınmışlardı.

İran (18 yaş),  Kırgız  (27 yaş) ve Afgan uyruklu (21 yaş)  hastaların numunelerinin sonuçları, Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı tarafından negatif olarak tespit edilmiş, 3 yabancıuyrukluvatandaşta da corona virüsünerastlanmamıştır” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...