• Güncelleme: 19:39:53 - 27 Şubat 2020
  • Yayınlama: 19:39:53 - 27 Şubat 2020

Denizli’de siyasette odalarda ve STK’larda kadın rüzgarı esiyor.

Son yıllarda daha çok görünür olmayı başaran kadınlar, oda yönetimlerinde ve STK’lardaki erkek egemen yapıyı kırdı ve en tepe noktalara gelmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerinde erkek rakibini yenerek başkanlık koltuğuna oturan Nigar Höyük, 48 yıllık Oda tarihinde ilk kadın başkanı olma unvanını kazandı.

Geçtiğimiz yıl 40 yıllık Tabip Odası seçimlerini Meral Alten kazanmış ve ilk kadın başkan olarak oda tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Şehirde kadınların zaferi sadece bu isimle sınırlı değil.

Berna Öztürk şehrin ilk kadın sağlık müdürü unvanını alırken, Melek Sözkesen 100 yıllık Denizli Ticaret Odası’nın ilk kadın başkan yardımcısı olarak tarihe geçti.

Yine güçlü bir sanayici topluluğu olan Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (GESİFED) başına da bir kadın Aysun Nalbant getirildi.

1923’ten 2009’a kadar bir kadın milletvekili dahi çıkaramayan şehirde, geçtiğimiz yıl CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca genel başkan yardımcısı oldu.

Zeren Gerelioğlu’da 50 yıl önce kurulan Denizli Sanayi Odası’nın ilk kadın genel sekteri unvanını kazandı.

Kadınlar arasında iki flaş isim daha var ki, şehrin yönetiminde en tepe noktadalar.

İki belediye başkanı Şeniz Doğan ve Birsen Çelik…

Doğan Merkezefendi Belediye Başkanı, Çelik’de Bozkurt Belediye Başkanı olarak şehrin kaderini tayin ediyor.

Kadın Devrimi 2014’de başladı…

Türkiye’de en çok kadın istihdamıyla 1. Sırada yer alan ve tekstilde çalışan 70 bin işçinin yarısını teşkil eden kadınların, Denizli’de yönetimleri zorlaması 2000’lerin ilk çeyreğinde başladı.

İlk kez 2014’de Birsen Çelik Bozkurt belediye başkanı seçildi.

2017’de Berna Öztürk sağlık müdürü oldu.

2018’de Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olurken, Melek Sözkesen DTO başkan yardımcısı, Meral Alten Tabib Odası Başkanı, Aysun Nalbant GESİFED başkanı seçildi.

2019’da Şeniz Doğan belediye başkanı oldu.

Nigar Höyük’de 2020 İMO başkanı seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...