• Güncelleme: 17:44:22 - 6 Mart 2022
  • Yayınlama: 17:22:50 - 6 Mart 2022

Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin bilim insanları tarafından hazırlanan rapor ve yazılan makale, yıllar sonra İngiliz medyası tarafından gündeme alınarak manşetlere taşındı.

1INGILIZ

2014 yılında makatına dinamit bağlayarak kendisini havaya uçuran R.B isimli kişiye müdahale eden ekip, bir taraftan yaşama tutunmasını sağlarken, diğer taraftan da bu ilginç vakanın tıp literatüründe yer almasını sağladı.

Bu olay İngiliz medyası tarafından gündeme getirildi, Şifre Haber olarak vakaya müdahale eden ve sonrasında raporu hazırlayan ekibin lideri Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş’la görüştük ve yaşananları öğrendik.

VAKA 2014 YILINDA YAŞANMIŞ…

WhatsApp Image 2022 03 06 at 16.11.20
PROF. DR. ALİ ERSİN ZÜMRÜTBAŞ

İngiliz basınında yer alan haberi doğrulayan PAÜ Üroloji Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş “Kişi şizofren hastasıydı. Hastanemize iç organları parçalanmış şekilde geldi. Kendisine acil müdahalede bulunduk ve yaşamasını sağladık. Bunun üzerine bir makale yayınladık. Tıp dünyasında çok ilgi görmüştü ama şimdi habere dönüşmüş. Yalnız makata sokulan cisim dinamit değil, halk arasında ‘torpil’ diye bildiğimiz patlayıcıydı” diye konuştu.

“BEKLENENDEN BÜYÜK REAKSİYON VERMİŞ…

PAÜ Üroloji Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş ve ekibi tarafından yapılan araştırma sonucunda üreme organlarının patlamaya karşı beklenenden katbekat daha fazla etki verdiğini yönündeki bulguların ortaya konulması, bilim insanları tarafından önemli bulundu. Ayrıca meydana gelen olayın, bir şizofreni hastası için bile aşırı olduğu ortaya konuldu.

BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ…

Bu olaydan sonra hastaneden taburcu edilen R.B’nin, bir kriz anında babasını boğarak öldürdüğü de edinilen bilgiler arasında yer aldı. R.B’nin bu olaydan 3-4 yıl sonra vefat ettiği bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir