• Güncelleme: 13:45:49 - 11 Ocak 2021
  • Yayınlama: 13:45:49 - 11 Ocak 2021

Pamukkale Üniversitesi’nde 2 ay arayla 2 öğrenci eski sevgilileri tarafından boğularak öldürüldü. Şimdi ise, yine Tuğçe isimli bir PAÜ öğrencisi, Twitter’ da devreye girerek, hayatının tehlikede olduğunu duyurdu ve yardım talebinde bulundu. Öte yandan PAÜ Rektörü Prof. Dr Ahmet Kutluhan ise, bir basın açıklaması yaparak, tüm faturayı ‘apart’lara yıktı.

İLK CİNAYET KASIM’DA İŞLENMİŞTİ…

PAÜ’yü yasa boğan ilk cinayet Kasım ayı içerisinde, Pamukkale Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan 22 yaşındaki Cennet Tuba Tokbaş’ın, kaldığı aparta gelen erkek arkadaşı Eray H. tarafından boğularak öldürülmesiyle gerçekleşmişti.. Genç kızın apart odasında ölü bulunmasının ardından polise teslim olan zanlı Eray H., cinayeti itiraf etmişti.

cinayet manset 696x398 1
İLK ÖĞRENCİ CİNAYETİNİ OKUMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İKİNCİ CİNAYETTE, ÖNCEKİ GÜN GERÇEKLEŞMİŞTİ…

Önceki gün ise Denizli ve PAÜ, yine bir eski sevgili bahanesiyle yaşamının baharında hayattan koparılan PAÜ öğrencisi Aleyna Yurtkölesi cinayeti ile sarsıldı.

BOULARAK 1
İKİNCİ ÖĞRENCİ CİNAYETİNİ OKUMAK İÇİN, GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Pamukkale ilçesi Yunusemre Mahallesi’ndeki bir apartta yalnız yaşayan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Aleyna Yurtkölesi (22), kapıyı kırarak içeriye giren yakınları tarafından yatağında ölü bulunmuş, katilinin ise, İran uyruklu eski sevgilisi Shayan Kheyrian olduğu anlaşılmıştı…

SON KURBAN TUĞÇE OLMASIN!

PAÜ’de seri cinayetler birbirini takip ederken, bu seferde yine PAÜ öğrencisi olduğunu bildiren Tuğçe isimli bir genç kız, Twitter hesabından, adeta feryat etti.

“Hesabımı ele geçirdikleri için böyle paylaşıyorum. Ben artık daha fazla dayanamıyorum…” diyerek tweet atan genç kız “Merhaba arkadaşlar. Bugün yaşadığım olayı sizinle paylaşacağım. Elimdeki her şeyi paylaşabilirim… Onun elinde beni tehdit edebileceği şeyler var ama ben artık korkmuyorum. . Sırf x bakanın tweetini rtliyor, favlıyor, diye benim canımın hiçe sayılmasını istemiyorum” diyerek, Burak İ, adındaki  aynı üniversiteden bir  kişinin adını verdi ve yardım istedi.

TUGCE TWETT
SERİ CİNAYETLERİN SEBEBİ, APARTLAR MI HOCAM? 7

Bu feryat, kısa süre içerisinde büyük tepki ve destek çığı oluşmasına neden oldu.

REKTÖR; FATURAYI APARTLARA KESTİ…

Öte yandan, asaleti yeni onaylanan PAÜ’nün çiçeği burnunda Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bir basın açıklaması yayınlayarak, yaşanan olayların sosyolojik, psikolojik ve güvenlik gerekçelerini göz ardı ederek, sanki her şeyin nedeni ‘apartlar’mışcasına, ilginç bir gerekçe ortaya koydu ve şöyle dedi:

PAU 0267
PROF.DR.AHMET KUTLUHAN/PAÜ REKTÖRÜ

 “Yine bizi üzen bir apart olayı ile karşı karşıyayız. Apartlarda yaşanan bu gibi elim olayların bir daha tekrarlanmaması için, gereken önlemlerin alınmasında Üniversite Yönetimi olarak hazırız.”

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Sayın Hocam, bir akademisyen olarak, art arda yaşanan ve PAÜ’lü, hayatının baharındaki genç kızlarımızı yaşamdan koparan bu cinayetlerin nedenini, bir akademisyen olarak, sadece ‘Apart’ olayına bağlamış olmanız, hiç de anlaşılır bir gerekçe değildir.

Olması gereken, elinizdeki birçok sosyoloji ve psikoloji uzmanlarını harekete geçirmeniz, hepsinden de önemlisi İlin Valisi ve Emniyet Müdürü ile hızla temasa geçerek, (gerekirse kapılarında yatarak) güvenlik açısından yapılması gerekenleri masaya yatırarak, gerekli tedbirleri almak için yoğun çaba göstermektir.

Diğer türlü, bir paragraf basın açıklaması yayınlayarak, olayı sadece bir fiziki yapı olan ‘apart’lara yıkarak, sorumluluğunuzu bertaraf edemezsiniz… Saygılarımla…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...