• Güncelleme: 13:34:46 - 12 Mart 2022
  • Yayınlama: 12:49:05 - 12 Mart 2022

İlk kez Şifre Haber tarafından gündeme getirilen, ‘ Cumhurbaşkanlığı tarafından Varlık Fonu’a devredilen otel arazileriyle’ ilgili haberimizi, kaynak göstermeden alıp yayınlayan bazı internet siteleri, haberin içeriğini de tam olarak anlamadan ‘kopyala-yapıştır’ yapınca, tahsis edilen arazinin değil de, Umut Thermal Otel’in devredildiği algısına yol açarak, mağduriyete neden oldular.

ŞİFRE HABER, TAHSİSLİ ALANI ÖZELLİKLE VURGULADI…

karar

Söz konusu haberde, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 7 Mart tarihinde kesinleşen kararname ile mülkiyeti hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazların, tahsislerinin kaldırılarak Türkiye Varlık Fonuna devredilmesine karar verildiğini, iptal edilen tahsis alanının ise 68 bin 40 metrekare gibi büyük bir alanı kapsadığı’ yazılmasına rağmen, bazı internet haber sitelerinde UMD Başoğlan Turizm San. Ve Tic. A.Ş’ye ait Umut Thermal Otel’in devredildiği algısı yaratılınca, otel sahipleri avukatları aracılığıyla tepkisini dile getirdi.

site haber

UMUT THERMAL DEĞİL, YANINDAKİ TAHSİSLİ ALAN…

Umut Thermal’in sahiplerinin şirketi olan UMD Başoğlan Turizm San. Ve Tic. A.Ş’nin avukatları tarafından, gönderilen açıklamada, Şifre Haber’in hassasiyeti “Habercilik anlayışınıza güven ile yanlış anlaşılma ve algıda hatayı önleme amaçlı gerekli paylaşımı yapacağınıza inanıyoruz. Diğer haber ciddiyeti ile bağdaşmayan İnternet Haber siteleri ile ilgili gerekli hukuki ve cezai başvuruları başlatacağımızı bildiririz” deniliyor ve fona devredilen asıl alanın, aynı şirket tarafından işletilen alt tarafta bulunan ve devlet tarafından 20 yıllığına tahsis edilen “Gerenlik Günbirlik Tesisi-Termal Kür Tesisi” alanı olduğu, özel mülk olan Umut Thermal Otel’in, Varlık Fonu’na devirle alakasının bulunmadığı önemle vurgulandı.

WhatsApp Image 2022 03 11 at 20.01.43 2
Şifre Haber ‘Tahsisli Alan’ Dedi, Onlar Oteli Devrettiler… 7

AÇIKLAMAYI AYNEN YAYINLIYORUZ…

Şifre Haber olarak, oluşturulan yanlış algı sonucu ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için, Umut Thermal’in sahibi olan UMD Başoğlan Turizm San. Ve Tic. A.Ş’nin avukatları tarafından gönderilen açıklamayı, üzerinde her hangi bir değişikliğe girişmeden aynen yayınlıyoruz:

Sayın Bülent ÖZTÜRK;

Şifre Haber

Müvekkil UMD Başoğlan Turizm San. Ve Tic. A.Ş’ye ait otel ve işletmelerle ilgili 09.03.2022 günlü, Şifre Haber adlı haber sitesinde “İçlerinde Denizli’ninde çok yıldızlı oteli var” başlığı altında, otel görseli üzerinde ” Üç Lüks Otel Varlık Fonuna Devredildi, Arazi ve Binaları ile birlikte otellerden biri de Denizli’den” şeklinde haber paylaşımınız ve sizin habercilikteki ciddiyetinizi esas alarak referans ile kendi haber sitelerinde haber yapanlar, müvekkil şirketin işletmelerinden biri olan “Umut Termal Otel”in 5262 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Varlık Fonuna devredildiği algısını yaratmış ve bu durum müvekkilin Ulusal ve Uluslararası ticari itibarına gölge düşürmüştür.

aciklama

Bu nedenle aşağıdaki hususlarda açıklama yapmak gerekmiştir. 1-5262 sayılı 07.03.2022 günlü CB Kararı “Mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazların, tahsislerinin kaldırılarak Türkiye Varlık Fonuna devredilmesine karar verilmiştir.” denmektedir. Ekli listede Denizli Sarayköy Tırkaz 158 ada 9 Parsel 68.040 M2 taşınmaz, müvekkil şirkete Hazine mülki iken Kültür ve Turizm Bakanlığından verilen “Turizm Yatırım Belgesi” esası bağlamında günü birlikte tesis yapılmak üzere 05.06.2014 tarihinde 20 yıllık tahsis edilmiş ve bu durum tapuya irtifak hakkı olarak tescil edilmiştir.

Müvekkil şirket, bölge insanın bildiği üzere, bataklık ve bakımsız araziyi sözleşme gereği “Gerenlik Günbirlik Tesisi-Termal Kür Tesisi” olarak amaca uygun imar ve ihya etmiştir. CB Kararına konu edilen yer bu tesis olup Umut Termal Otel ile hiçbir ilgisi yoktur. Umut Termal özel mülke tabi adı geçen taşınmaz ile komşuluk ilişkisinden başka bir durumu yoktur.

WhatsApp Image 2022 03 11 at 20.01.43
Şifre Haber ‘Tahsisli Alan’ Dedi, Onlar Oteli Devrettiler… 8

CB Kararı ile günübirlik tesis alanın mülkiyeti Hazinede iken Türkiye Varlık Fonuna devredilmiştir. Müvekkil şirket yönünden hukuki durum değişmemiş olup işletmemiz, günübirlik hizmet vermeye devam etmektedir.

2-Haber paylaşımının devamında 158 ada 9 parsel ile ilgili olarak parsel görseli paylaşılmış olup aşağıda müvekkile 20 yıl süreyle tahsisli “Gerenlik Günbirlik Tesisi-Termal Kür Tesisi” ‘ne ait görseller paylaşılmıştır.

Habercilik anlayışınıza güven ile yanlış anlaşılma ve algıda hatayı önleme amaçlı gerekli paylaşımı yapacağınıza inanıyoruz.

Diğer haber ciddiyeti ile bağdaşmayan İnternet Haber siteleri ile ilgili gerekli hukuki ve cezai başvuruları başlatacağımızı bildiririz.

Gereği için saygıyla sunar, başarılar dileriz.11.03.2022

UMD Başoğlan Turizm San. Ve Tic. Aş Vekilleri

Av.Tamer SELÇUK-Av.Onat ÖTNÜ- Av.Coşkun ŞAHİN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir