• Güncelleme: 23:35:41 - 5 Ağustos 2020
  • Yayınlama: 23:35:41 - 5 Ağustos 2020

ŞİFRE HABER tarafından gündeme getirilen milyonlarca liralık ‘yapı denetim skandalı’ haberi, Denizli’de herkesin konuştuğu konu haline gelirken, konuyla ilgili akşam saatlerine kadar sessizliğini koruyan Merkezefendi Belediyesi’nin kurmay ekibi, Şifre Haber’in ilettiği 6 maddeden oluşan sorulara, Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan aracılığıyla sınırlı bir şekilde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Denizli’de, birkaç yapı denetim firmasının bir araya gelerek, Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nün sistem giriş şifrelerini ve sahte kaşesini kullanarak, 8 milyon liraya yakın usulsüz işlem yaparak, haksız kazanç elde ettikleri anlaşılmış, durumdan haberdar olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın, İmar İşlerinden Sorumlu, Hukukçu Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan’ı görevlendirerek, İmar İşleri Müdürlüğü’ndeki personelle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, Şifre Haber tarafından gündeme getirilmişti.

WhatsApp Image 2020 08 04 at 23.45.48 1
ŞİMDİLİK 39 DOSYA TESPİT EDİLDİ... 4

BİZ SORDUK…

Şifre Haber olarak, ilk haber sonrası, resmi açıklama yapılmasi talebiyle aşağıdaki sorularımızı, Merkezefendi Belediyesi’nin yetkililerine ulaştırdık…

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA;

Şifre Haber olarak gündeme getirdiğimiz ve ‘Eyvah, eyvah!’ başlığıyla kamuoyuna duyurduğumuz ‘Yapı Denetim Skandalı’ konusunda, aşağıdaki soruların, kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi açısından yazılı olarak cevaplandırılmasını temenni ediyorum. Saygılarımla…

Bülent Öztürk

Şifre Haber Genel yayın yönetmeni

05.08.2020/ 15:46

1-        Bu sahte kaşe ve şifre olayından nemalanan mal sahipleri (parsel, proje sahipleri, müteahhitler) kimler?

2-        Sahte kaşe ve şifreler ile kaç adet projeye basılmış, kaç adet ruhsat verilmiş.  Yönetmeliklerin dışında artı kazanç, rant, fazladan metrekare alan kazanılmış mı?

3-        Bu kaşe ve şifrelerini kullanıldığı proje ve ruhsatların mimar ve mühendisleri ile mal sahibi ve müteahhitleri kimler?

4-        Bu işler yapılırken sayın başkan ve sorumlu başkan yardımcıları ve kadroları ne yapmışlar.

5-        Yolsuzluğa göz yumma, görmezden gelme, mevcut belediye yönetiminde de devam etmiş mi?

6-        Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğuna göre, kimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Belediye yönetimi, bu işin suçlusu olarak kimleri görüyor.

İŞTE CEVAPLAR…

Öte yandan, Şifre Haber’in kamuoyuna ilk kez duyurduğu ‘Yapı Denetim Skandalı’ büyük tepkiye neden olurken, konuyla ilgili olarak ilk resmi açıklama Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan’dan geldi.

11
FATMA ATICI BAKCAN

Şifre Haber’in konuyla ilgili belirlediği 6 soruya, sınırlı cevaplar vermeyi tercih eden Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan şu açıklamayı yaptı:

“Şimdilik tespit edilen 22 dosyada sahte imza ve kaşe, 17 dosyada şifrenin çalınması yöntemi kullanılmıştır. Durum, Belediyemiz çalışanlarının dikkatli çalışmaları sonucunda fark edilmiştir.

Merkezefendi Belediyesi olarak tüm belgeler, şikayet dilekçemiz ekinde savcılığa sunulmuştur. Belediyemiz ile birlikte, kaşe, imzası ve şifreleri kullanılan personeller de savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Olay Başkanlık makamına intikal ettiği andan itibaren, gereken tüm prosedür eksiksiz olarak, titizlikle işletilmiştir.

Savcılık soruşturmasının devam etmesi sebebiyle, olaya dahil olan ruhsat işlemlerinin ve ilgili şahısların isimlerinin açıklanması mümkün değildir.

Bundan sonraki günlerde sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...