• Güncelleme: 16:46:00 - 18 Ağustos 2021
  • Yayınlama: 16:46:00 - 18 Ağustos 2021

Yaklaşık bir ay önce kaybolan 44 yaşındaki Kerem Güngör’ün yakınları, bir günlük arama sonrası arama çalışmalarının durdurulmasına tepki gösterirken, bir taraftan da tartıştığı Denizli Teleferik'in güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmamasını ve bölgedeki MOBESE kameralarının arızalı olmasını şüpheyle karşıladıklarını bildirdiler.

denizli de kayip kerem gungor 15 gundur kayip h63697 e0a95

NE OLMUŞTU?

Denizli’de 25 gün önce kayıplara karışan Kerem Güngör adındaki vatandaş, en son görüldüğü Denizli Belediyesi’ne ait Bağbaşı Yaylası Teleferik Bölgesi’nde, güvenlik görevlileriyle tartıştıktan sonra, (iddialara göre) ormanlık alanda gözden kaybolmuş ve bir daha da haber alınamamıştı.

AİLE TEPKİLİ: BİR GÜNLÜK ARAMA MI OLUR?

Kardeşinin kaybolmasıyla birlikte, sadece bir günlük bir aramanın yapılarak ‘bulamadık’ denilerek, arama- tarama faaliyetlerine son verilmesine tepki gösteren Kerem Güngör’ün ağabeyi Mustafa Güngör “Bir can kaybolmuş. Hem de güvenlik görevlilerinin gözlerinin önünde, ormanlık alana gittiği söyleniyor. Ve 1 aydır yaşadığına dair bir belirti de ortaya çıkmadı. Bu insan acıkmayacak mı, susamayacak mı? Bir aydır, başına bir şey gelmemiş olsa, ortaya çıkmaz mıydı? Hiç, bir günlük arama ile ‘bulamadık’ denilip, arama sonlandırılır mı?” diye tepki gösterdi.

WhatsApp Image 2021 08 18 at 14.23.16

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VERİLDİ…

Kardeşini en son, Denizli Belediyesi’ne bağlı Bağbaşı YaylasıTeleferik’teki güvenlik görevlilerinin gördüğünü ve aralarında sözlü ve fiziki tartışma geçtiğini ve şüpheli bazı ifadeler nedeniyle huzursuz olduklarını da belirten Güngör “Biz aile olarak çok huzursuzuz. Tartışan güvenlik görevlileri, güvenlik güçlerine haber vermesi gerekirken ‘Başkanın yayla da misafirleri var’ diye görevlerini yapmamış olmaları bize normal gelmedi. Bütün kameralar çalışmasına rağmen, sadece buradaki kameraların arızalı olması, hiç de normal şeyler değil” dedi.

 

SADECE BURADAKİ KAMERA ARIZALIYMIŞ…

Teleferik alt çıkış noktasındaki, Bağbaşı Yaylası’nın tamamında kameralar devrede olmasına rağmen, kardeşiyle, güvenlik görevlilerinin tartıştığı ve kavga ettiği üst teleferik noktasındaki kameraların arızalı olmasının da, rahatsız edici olduğunu belirten ağabey Mustafa Güngör “ Her gün binlerce insanın binip indiği bir alanda teleferikteki kameraların arızalı bir şekilde bulunması hem yasal değil, hem de normal değil. Böyle olunca da kardeşimle, teleferikte görevli güvenlikçiler arasında yaşanan arbedenin hangi boyutta gerçekleştiğini de bilemiyoruz.” diye konuştu.

1mobese

ŞİKAYETÇİYİZ…

Bütün bu yaşananların, aile olarak kendilerini ciddi bir şekilde şüphe ortamına sürüklediğini de belirten Ağabey Mustafa Güngör, kardeşlerinin bugüne kadar ortaya çıkmaması nedeniyle başına bir iş gelmiş olabileceğini, ormanlık alanda düşüp yaşamını yitirmiş olabileceği gibi, öldürülmüş olabileceğini de düşünmeye başladıklarını  belirterek “İşte bütün bunlardan dolayı, avukatımız aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz ve kardeşimizin ölü veya diri bulunması için gerekenin yapılmasını, şüpheliler hakkında da soruşturma olayının genişletilmesini talep edeceğiz.

————————————————-

İŞTE AİLENİN ŞİKAYET DİLEKÇESİ…

DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

MÜŞTEKI: MUSTAFA GÜNGÖR, 21685….

Merkez Efendi Mah. 226/18 Sok. No:10/2 Merkezefendi/Denizli

ŞÜPHELI: MEÇHUL

KONU Kayıp Kerem Güngör isimli kardeşimin bulunması, öldüyse cesedinin bulunması, olayın araştırılması, şüphelilerin tespit edilmesi ve ifadelerinin alınması, herhangi bir suç tespit edildiği takdirde kamu davası açılması hakkında…

belge 1

AÇIKLAMALAR

Kendi imkanlarımızla olayı öğrendiğimiz kadarıyla; 21682…. TC Kimlik numaralı Kerem Güngör isimli kardeşim 27/07/2021 tarihinde saat 20.30 civarında 20T…. plakalı Kazım isimli şoförün kullanımında olan ticari taksi ile Denizli Bağbaşı mevkiinde bulunan Beltaş Denizli Büyükşehir Belediyesi A.Ş. işletmesi Teleferik gişesine ulaşmıştır. Gişeden bilet aldıktan sonra ilk teleferiğe binerek ilk tesise çıkmıştır. Çıktığı tesisteki güvenlik görevlisine, ikinci teleferiğe binerek yukarıdaki “yayla” olarak bilinen bölgeye çıkmak istediğini söylemiş, ancak güvenlik görevlisi kardeşimin teleferiğe binmesine müsaade etmemiş, bunun üzerine ismini bilmediğimiz güvenlik görevlisi ile kardeşim arasında önce sözlü ardından fiziksel olarak tartışma meydana gelmiştir.

Yaşanan bu olaydan sonra ilgili güvenlik görevlisiyle konuştuğumuzda; olay günü yaylada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bulunması ve saatin geç olması sebebiyle yukarı çıkışlara müsaade edilmediğini, yaşanan tartışmadan sonra kardeşimin ormana gittiğini, hangi yöne gittiğini bilmediğini, bölgedeki güvenlik kameralarının çalışmadığını, tartışmadan sonra kolluk kuvvetlerine haber vermediğini bize söylemiştir. Bu durum şüphe uyandırmaktadır.

Kardeşimin şüpheli bir şekilde kaybolmasından, kardeşime olay tarihinden bu yana ulaşamadığımızdan ve hiçbir haber alamadığımızdan dolayı olayın araştırılmasını, şüphelilerin ifadelerinin alınmasını, güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini, bölgede kardeşimin bedeninin bulunması için araştırma yapılmasını talep ediyorum.

TALEP

Yukarıdaki açıklamalarımız ve resen gözetilecek nedenler doğrultusunda, olayın araştırılmasını, şüphelilerin tespit edilerek kamu davası açılmasını talep ederim.

Mustafa GÜNGÖR

————–

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Bu kayıp vakası, Güngör Ailesi'nin dillendirdiği gibi şüphelerle dolu bir vaka olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Belediye'nin BELTAŞ Şirketi mensubu özel üvenlik elemanlarının, kayıp vatandaş Kerem Güngör'le fiziki kavga şartları oluşmasına ve güvenlik görevlilerinin engellemeye çalışsa da, onları dinlemeyip ormanlık alana doğru çıkmasına rağmen güvenlik güçlerine bilgi vermemeleri, sadece o bölgede güvenlik kameralarının arazalı olması ve bugüne kadar yaşayıp, yaşamadığına dair bir belirtinin de ortaya çıkmaması, Güngör Ailesi'nin şüphelerinin, içi boş şüpheler olmadığını bize göstermektedir. Bu nedenlerden dolayı, yetkililerin yeniden bu konu üzerinde yoğunlaşması ve 'Kayıp Kerem Güngör' vakasında görülen çelişkili durumların netleştirilmesi için, çaba göstermesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir