• Güncelleme: 08:53:51 - 17 Mayıs 2022
  • Yayınlama: 08:53:49 - 17 Mayıs 2022

AKP Denizli Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’a, katıldığı bir TV programında ettiği laflar yüzünden gelen tepkilere, AKP’li siyasetçi ve AKP yanlısı olarak bilinen yazarlardan da tepkiler de eklenirken, Özkan tarafından şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

AKP Denizli Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’ın, katıldığı bir TV programında söylediği laflar, sosyal medyada Türkiye gündemine otururmuş ve “Suyu ısındı” yorumları yapılmış, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) teslim oldu” diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a tepki göstererek “Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

METİNER: NEREDE, NE KONUŞULACAĞINI BİLMİYORSA…

AK Parti 26.Dönem Milletvekili, gazeteci yazar Mehmet Metiner, TV100 canlı yayınında gündemi değerlendirirken, lafı Cahit Özkan’a getirdi.

mehmet metiner ben olsam istifa ederdim 1652738573

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ile ilgili uyarısının doğru bulduğunu belirten Mehmet Metiner Cahit Özkan’ı istifaya davet etti ve “Parti sözcümüz Ömer Çelik’in yapmış olduğu uyarıyı çok yerinde buluyorum. Bir grup başkanvekili nerede ne konuşulacağını bilmiyorsa, hükümetimizin politikasını bilmiyorsa, bildiği halde böyle yapıyorsa kendini yeniden test etmeli. Ben olsam artık o görevde kalmam” diye konuştu.

HAKAN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İŞİ ÇOK ZOR…

Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan da, AKP’nin grup başkanvekillerinden Cahit Özkan’ı eleştirdi.

hakan

Özkan’ın katıldığı bir yayındaki açıklamalarını hatırlatan Hakan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işi gerçekten zor, hem de çok zor diye düşündüm” yorumunu yaptı.

Hakan, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Özkan’a şu eleştirileri yöneltti:

“AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan’ın gündemdeki konularla ilgili sorularına cevaplar vermiş. Şöyle bir verdiği cevaplara bakalım. Tartışmaları bitiriyor mu? Hayır. Soru işaretlerini azaltıyor mu? Hayır. AK Parti’ye ısındırıyor mu? Hayır. Üstüne üstlük… Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili sözleriyle alakalı olarak AK Parti Sözcüsü Çelik, “Partimizin görüşlerini yansıtmıyor” şeklinde açıklama yapmak zorunda kalıyor.

Gelelim Cahit Özkan’ın bana esas düşündürttüğü şeye… “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işi gerçekten zor, hem de çok zor” diye düşündüm”

ÖZKAN’DAN SES ÇIKMADI…

Öte yandan, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan, bugüne kadar bir açıklama gelmedi.

Cumhuriyet.com.tr’den Mehmet Oflaz’ın ulaştığı Özkan’ın danışmanı, Özkan’ın görevden alındığına dair iddiaların doğru olmadığını ve görevine devam ettiğini bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir