• Güncelleme: 15:13:50 - 26 Aralık 2020
  • Yayınlama: 15:13:50 - 26 Aralık 2020

Tüm Türkiye, Denizlili Çakanel Ailesi’nin 21 aylık bebeğe Mert için seferber oldu. Başta Denizlispor olmak üzere, birçok futbol kulübü, kuruluş ve sanatçılar, 4 ay önce lösemiye yakalanan Denizlili Çakanel Ailesi’nin minik yavrusu Mert için, değişik platformlarda destek çağrıları yaptılar.

DURUM ÇOK ACİL…

WhatsApp Image 2020 12 26 at 13.41.03

Şu anda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi devam eden 21 aylık Mert bebeğin, en kısa süre içerisinde kök hücre nakline ihtiyaç duyduğunu, uygun donörün bulunmaması durumunda da, Mert bebeğin yaşam şansının kalmadığı belirten doktorları “Durum çok acil. Bunun için de zamanla yarışılıyor. Mert bebeğe umut olmak ve onun hayatını kurtarmak isteyen insanların, ellerini çabuk tutmasını istiyoruz” dediler.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPIN!

WhatsApp Image 2020 12 26 at 13.41.06

Öte yandan, Türkiye’nin her tarafından kan bağışı yapan sporcusundan, sanatçısına ve siyasetçisine kadar herkese teşekkür eden Mert bebeğin kuzeni Buğra Ülkü ise “Henüz uyumlu bir donör bulunamadı; Zaman daralıyor. Sadece 3 tüp kan örneği verilerek yapılan kök hücre bağışı hem Mert bebek için, hem de binlerce lösemi hastası çocuğa umut olacaktır.

NE YAPMANIZ GEREKİYOR?

Eğer siz de, Mert bebek ve onun gibi ilik nakli bekleyen binlerce çocuğa umut olmak istiyorsanız, sırasıyla aşağıdaki yol haritasını takip edebilirsiniz:

WhatsApp Image 2020 12 26 at 12.14.00
  • İlk önce en yakın Kızılay Kan Merkezine gidip, bir sayfa kök hücre bağışı için, (Covid nedeni ile kısıtlamaların olduğu gün ise) “kanver.org” adresinden başvuru formunu dolduracaksınız.
  • Sadece üç tüp kan veriyor ve bağış sürecini tamamlanmış oluyorsunuz
  • Tüm işlemler on dakika gibi kısa bir zamanda bitiyor.
  • Verdiğiniz kan Sağlık Bakanlığına gönderiliyor. Yapılan analizler sonucunda uyuşma sağladığınız bir hasta çıkarsa, bakanlık size en kısa sürece dönüş yapıyor.
  • Daha sonra nakil işlemleri başlıyor.
  • Kısacası bir kişinin hayata yeniden dönmesini sağlamak bu kadar kısa ve basit bir süreçten geçiyor. Ayrıca, kan grubu uyumu, covid geçirip geçirmeme, yakın zamanda bağış yapmış olmak, ameliyat geçirmiş olmak, sigara kullanmak “KÖK HÜCRE BAĞIŞINA” engel değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...