• Güncelleme: 15:28:32 - 7 Ekim 2023
  • Yayınlama: 14:50:19 - 7 Ekim 2023

Türkiye’de birçok üniversite öğrencisi yurt, konaklama ve ulaşım gibi problemlerle boğuşurken Denizli Pamukkale Üniversitesi Çameli Meslek Yüksekokulu öğrencileri doğayla iç içe harika bir bölgede eğitim görüyor, ulaşım ve konaklama gibi en önemli sorunları yaşamazken, okulu bitirir bitirmez de iş bulabiliyorlar.

2017 YILINDA KURULDU…

Pamukkale Üniversitesi Senatosu’nun 06/02/2017 tarih ve 03/05 sayılı kararı, Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 14.09.2017 tarihli kararı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18/12/2017 tarih ve 33903 sayılı yazısı ile kuruluşu kesinleşen Çameli Meslek Yüksek Okulu, o yıldan itibaren öğrenci kabulüne başladı.

4 YILDIR MEZUN VERİYOR…

Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri…
Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri… 6

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü altında Tapu ve Kadastro Programı eğitimi veren PAÜ Çameli Meslek Yüksek Okulu 3+1 (3 dönem eğitim 1 dönem iş yeri eğitimi) şeklinde eğitim görerek tapu kadastro teknisyeni olarak 4 yıldır mezun veriyor. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin büyük bir bölümünün ise daha mezun olur olmaz iş bularak hayata atıldıkları belirtiliyor.

CENNETTEN BİR KÖŞE GİBİ…

Bu okulda okuyan öğrenciler doğal güzellikleri, kanyonları, gölleri ve temiz havasıyla kaliteli bir yaşam ortamı yakalarken,  tam anlamıyla bir turizm merkezi haline gelen yamaç paraşütü, dağ bisikleti, kar şenlikleri gibi festivalleriyle de sosyal yaşam açısından eşi benzeri bulunmaz ortamları yaşayıp paylaşma şansı yakalıyor.

cameli
Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri… 7

DENİZE VE TURİSTİK MERKEZLERE ÇOK YAKIN…

Konumu itibariyle de önemli turizm merkezlerine olan Pamukkale, Fethiye, Dalaman, Ortaca gibi turizmin gözde yerlerine de çok yakın olmanın avantajını yaşayarak eğitim gören PAÜ Çameli Meslek yüksek Okulu öğrencileri, aynı zamanda ilçe merkezinde hoş ve kaliteli vakit geçirebileceği, stres atabileceği kafeler, sportif alanlar, yüzme havuzları, hamam ve sauna alanları, dinlenme tesisleri gibi olanaklara sahip olmanın keyfini yaşıyorlar.

ŞİMDİ DE ÜCRETSİZ KONAKLAMA…

Bütün bu avantajların yanı sıra, son 2 yıldır ise Çameli Belediyesi tarafından öğrencilere, her hangi bir bedel alınmadan ‘Öğrenci Evleri’ projesiyle hizmet veriliyor.

Öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma ve ulaşım sorunun geldiğini söyleyen Çameli İlçesi’nin başarılı Belediye Başkanı Cengiz Arslan “Öğrencilerimize ücretsiz konaklama imkanı sağlıyoruz. Bu sayede hiç bir öğrencimizi açıkta bırakmıyor ve barınma ihtiyacını onlar için sorun olmaktan çıkarıyoruz” dedi.

Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri…
Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri…

Çameli Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği “Öğrenci Evleri” projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Öğrencilerimizin en iyi şekilde yaşam sağlaması, derslerine daha iyi konsantre olabilmesi için Çameli Belediyesi olarak öğrencilerimize 60 kız ve 40 erkek öğrencimize, öğrenci evlerimizim projesiyle ücretsiz konaklama imkanı sağlıyoruz ve imkanlarımız sayesinde hiç bir öğrencimizi açıkta bırakmıyor ve barınma ihtiyacını onlar için sorun olmaktan çıkarıyoruz”dedi.

 Öğrenci evlerinin meslek yüksekokuluna yakın konumda ve ilçe merkezinde olduğunu da belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin, Belki de Dünyanın En Şanslı Üniversite Öğrencileri…
Bu okuldan mezun olan öğrenciler işsiz kalmıyor…

“Öğrencilerimize doğalgazı, kişiye özel dolapları, çalışma masaları ve ortak faaliyet alanları ile gayet ferah ve rahat bir ortam sunulmaktadır. Çameli Belediyesi olarak Çameli Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitim ve öğrenimini devam ettirmesi için tüm imkanlarımız ile yanındayız. Eğitime Elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir