• Güncelleme: 21:30:42 - 12 Mart 2022
  • Yayınlama: 21:30:40 - 12 Mart 2022

İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık,  MHP İl Başkanı Yusuf Garip’in İl Yönetim Kurulu Üyesi Selami Akdağ’la ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi ve “İyi Parti’nin bir üyesini, il yönetim kurulundaki kişiyi, kendi listesinde yazmanın utancıyla özür dilemek yerine piyasada zam rekorları kıran yağ gibi üste çıkma çabasında” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde, MHP Genel Başkanı Bahçeli Tarafından Denizli İl Başkanı olarak atanan Av. Yusuf Garip’in kamuoyuna açıkladığı 39 kişilik MHP Denizli İl Yönetim Kurulu listesinin 26. sırasında yer alan Selami Akdağ’ın, aslında kuruluşundan itibaren İyi Parti’nin içerisinde bulunduğu ve halen daha İyi Parti Denizli İl Yönetiminin, 14. sırasında görevine devam ettiği, Şifre Haber tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Bunun üzerine İyi Partili yönetim kurulu üyesi Selami Akdağ, kendisine teklif geldiğini, ama kabul etmediği halde listeye yazdıklarını belirterek tepki göstermiş, MHP İl Başkanı Garip de, önceki gün yaptığı basın toplantısında İyi Partili Akdağ’ın kendi rızasıyla listeye yazıldığını iddia etmiş, Şifre Haber olarak da biz de ‘birisi yalan söylüyor’ başlığını atarak konuyu gündeme taşımıştık.

AKIŞIK: UTANÇ DUYUP ÖZÜR DİLEMEK YERİNE…

Bütün bu gelişmelerden sonra, MHP İl Başkanı Yusuf Garip’in basın toplantısında söylediklerine karşılık olarak, İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık bir basın açıklaması yayınlayarak, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“İktidarın küçük ortağı partinin yeni atama il başkanının açıklamaları, insanı dehşet içinde bırakıyor.

İyi partinin bir üyesini, il yönetim kurulundaki kişiyi kendi listesinde yazmanın utancıyla özür dilemek yerine piyasada zam rekorları kıran yağ gibi üste çıkma çabasında.

Kaldı ki bunu öyle ileriye götürüyor ki maalesef kişisel verileri, haberleşme hürriyetini yok sayarak telefon kayıtları peşinde koştuğunu itiraf etmek zorunda kalıyor, ne o sayın atama başkan, konuşmaları da gizlice kayıt mı ediyorsunuz yoksa?

Demokrasi kaybından üyelerinin de seçmenin de büyük kısmını kaybeden iktidarın küçük ortağı maalesef kendi üyeleri arasından bir yönetim kurulu oluşturmaktan aciz duruma düşmüştür.

En son örnekte de görüldüğü üzere yine çareyi İYİ Parti’nin kapısında bulmuştur.

raziye akisik
RAZİYE AKIŞIK/İYİ PARTİ İL BAŞKANI

Eğer iktidarın küçük ortağı olarak adınız yetmiyorsa, vaatlere yenik düştüğünüzü kabul ediyorsanız, yönetim kurulu üyeliğiniz muteber değilse bence iyi bir düşünün neden bu halde olduğunuzu. Çünkü iktidar yanaşması olmayan İYİ Partinin tek vaadi ancak seçim zaferidir, sandık başarısıdır, yakın zamanda elde edilecek iktidardır

Sayın atama il başkanına tek tavsiyem yeni atama il başkanına koltuğunu devredeceği zaman yine aynı hataya düşmemeleri için, kim partilerinde üye kim değil İYİ kontrol etmeleridir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir