• Güncelleme: 12:14:56 - 8 Ekim 2023
  • Yayınlama: 11:59:25 - 8 Ekim 2023

Dün gerçekleşen AK Parti Genel Kurulu sonrası belirlenen Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) de yer alan Ekonomi Eski Bakanlarından Nihat Zeybekci, Genel Başkan Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısı sonrası yeni MYK’yı (Merkez Yürütme Kurulu) açıkladı. Buna göre Nihat Zeybekci’ye, uzun bir aradan sonra partinin en üst pozisyonlarından biri olan Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi verildi.

Konuyla ilgili basın açıklamasını yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik Genel Başkan Erdoğan’ın toplantının sonunda MKYK’nin içinden çıkan MYK üyelerini açıkladığını belirtti “İki genel başkanvekilimiz var. Birinci Genel Başkanvekilimiz Efkan Ala, ikincisi Mustafa Elitaş” ifadelerini kullandı.

Çelik, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın Hayati Yazıcı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Sivil Toplumdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur,

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Genel Sekreterimiz Fatih Şahin.”

AK Parti Sözcüsü görevini sürdüren Çelik, grup başkanı ve grup başkanvekilinin isimlerinin listelerde olmamasına ilişkin de “Grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz, MKYK’nın ve MYK’nın doğal üyesidirler. O sebeplerle listelerde görememişsinizdir, onlar görevlerine aynen devam etmektedirler. MKYK ve MYK toplantılarına aynen katılacaklardır.” diye konuştu.

ZEYBEKCİ TEŞEKKÜR ETTİ…

Zeybekci, AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu...
Zeybekci, AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu…

Öte yandan basın açıklaması sonrası sosyal medya adresinden bir paylaşım yapan Nihat zeybekci, teşekkürlerini ileterek şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız @RTErdogan ın tensipleriyle AK Parti’mizin 4. Büyük Kongresinde Merkezi Yürütme Kurulu’nda (MYK) Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmem dolayısıyla teşekkür ediyorum. Türkiye yüzyılında görev alacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

BUGÜN İTİBARIYLA GÖREVLERİNE BAŞLAMIŞ OLACAKLAR

İlerleyen günlerde ilk MYK toplantısını yapacaklarını belirten Çelik, “Ayda bir kere MKYK toplantımızı yapıyoruz. Bütün birimler sabah itibarıyla görevlerine başlamış olacaklar. Devir teslim yapacak arkadaşlarımız devir teslimi gerçekleştirecekler. Şimdiye kadar görev yapan arkadaşlarımız çok kıymetli görevler icra ettiler, çok zor zamanlarda çok önemli işlere imza attılar. Hepsine de teşekkürlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir