• Güncelleme: 13:58:26 - 21 Mart 2020
  • Yayınlama: 13:58:26 - 21 Mart 2020

KENDİMİZE GELELİM VE KENDİ OHAL’İMİZİ UYGULAYALIM!

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği üyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fak Endokrinoloji Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Faik Erdoğan, halen daha bu hastalığın ciddiyetinin farkına varmayanların, hatta devletin aldığı tedbirleri bile yeteri kadar önemsemeyen bir anlayışın Türkiye’de hüküm sürdüğünü belirterek,  İtalya’ya desteğe giden Çinli uzmanların, dünya medyasına yaptığı basın açıklamasını içeren videoyu tüm profesör arkadaşlarına göndererek, herkese yayılması talebinde bulundu.

murat erdogan615
BAKIN ÇİNLİ UZMANLAR, NASIL ŞAŞKINLIK İÇİNDE… 4

Şifre Haber’e bu videoyu ulaştıran PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi profesörlerinden, PAÜTF Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr. Semin Fenkci “Bülent bey, halen daha biz işin ciddiyetinin farkına varmış değiliz. İnsanlar asker uğurlama törenleri düzenliyor, Umre’den gelen akraba ziyaretleri yapıyor ve tüm fabrikaları açık tutuyoruz. Bu video, ne kadar çok insana ulaşırsa, belki o kadar çok işin ciddiyeti anlaşılabilir ve yetkililerin aldığı tedbirlere harfiyen uyulması sağlanabilir”dedi.

prof dr fenkci diyabet hastalarinin egitimine dikkat cekti h24707 06728
BAKIN ÇİNLİ UZMANLAR, NASIL ŞAŞKINLIK İÇİNDE… 5

Öte yandan, Çin’deki salgını durduran ve yardım için İtalya’nın Milano Kentine gelen Çinli uzmanlar, Dünaya medyasının önüne çıkarak bir basın açıklaması yaptı. Halen daha toplu taşıma araçlarının çalışıyor olmasını, otellerde toplantıların yapılmasını, insanların sokaklarda dolaşmasını hayretler içinde gördüklerini söyleyen Çinli uzman “Bu salgını önleyebilmemiz için, adeta şu anda zamanı durdurmamız gerekiyor”dediler.

İŞTE TÜRKÇE ALT YAZILI HALİYLE, ÇİNLİ UZMANLARIN İTALYAN’LARA YAPTIKLARI UYARILARI İÇEREN VE BİZİM DE DERS ÇIKARMAMIZ GEREKEN VİDEO…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...